D. Bernardić u Varaždinu: SDP nakon 26 godina u Županiji kreće na put rasta i razvoja

D.P/Varaždinske vijesti | 31.3.2017. u 19:45h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić danas je u Varaždinu prisustvovao proslavi 26. godine SDP-a u Varaždinskoj županiji, a u svom se obraćanju članicama i članovima varaždinskog SDP-a osvrnuo na neke aktualne teme, poput spašavanja Agrokora i drugih.

- Mnogi ovih dana pokušavaju odvratiti pažnju na krive stvari. Pokušavaju nam objasniti kakve trebaju biti ovlasti pojedinih ministara, ureda predsjednice. Pokušavaju objasniti kako je važno da se zaštite privatne kompanije koje su 20 godina stvarale svoj rast i uspjeh na tuđem znoju i tuđem novcu, a ne pokušavaju se ni zapitati kako bi Hrvatska 21. stoljeća trebala izgledati, a to je društvo jednakih mogućnosti - kazao je Bernardić koji je zatim pohvalio varaždinski SDP.

bern1

- SDP Varaždinske županije nameće nove standarde i nakon 26 godina SDP-a sada kreće na put rasta i razvoja. Naš kandidat za gradonačelnika Alen Kišić će promjenu koju je prezentirao kao zamjenik župana uvodeći nove standarde i veća ulaganja u školstvo u infrastrukturu i obrazovanje po cijeloj Varaždinskoj županiji sada prenijeti i na Grad Varaždin - kazao je Bernardić te ponovio kako će uz maestra Kišića Varaždin biti hrvatski Salzburg.

Predsjednik SDP-a Varaždinske županije Mario Habek kazao je pak kako SDP u Varaždinskoj županiji izlazi na izbore jači i spremniji nego ikad.

- Naša stranka prvi put u povijesti ima primat u našem Varaždinu. Imamo našeg kandidata za gradonačelnika, Alena koji predvodi listu pet stranaka na izborima u svibnju - kazao je Habek te istaknuo kako nije bilo lako doći do takvog uspjeha te da iza toga stoji predani rad.

hab

- Osim u Varaždinu, kojeg ćemo osvojiti, branimo pozicije u gradu Ludbregu gdje Dubravko ide po novi mandat. U Novom Marofu i Ivancu postali smo izazivači i cilj nam je ući u drugi krug, po mogućnosti osvojiti gradonačelnička mjesta i biti presudni za stvaranje većine u Gradskim vijećima. Za 50 dana pokazati ćemo i snagu u svim općinama Varaždinske županije, jer sve ankete pokazuju da smo najjača politička opcija u Varaždinu, a u Županiji dišemo za vrat HNS-u - zaključio je Habek.