Čehok smatra da bi Kišić mogao biti predsjednik Vijeća, ponudio suradnju i Habijanu Foto: VV arhiva

Čehok smatra da bi Kišić mogao biti predsjednik Vijeća, ponudio suradnju i Habijanu

I.D./Varaždinske vijesti | 23.5.2017. u 13:18h | Objavljeno u Aktualno

Ivan Čehok, koji je u prvom krugu izbora za varaždinskog gradonačelnika osvojio 41,09 posto glasova birača, pred drugi krug izbora, koji će se održati 4. lipnja, na Radiju Sjeverozapad pozvao je na suradnju protukandidata Alena Kišića, ali i Damira Habijana.

Kišić, kandidat SDP, HNS, HSS, HSU i laburista u prvom je krugu osvojio 22,22 posto glasova, a Habijan, kandidat HDZ-a, 14,92 posto.

Čehok je svima ponudio mogućnost suradnje, a spomenuo je i mogućnost da Kišić ili Habijan budu na poziciji predsjednika Gradskog vijeća.

I dok je Kišić najavio da će o tome govoriti na sutrašnjoj konferenciji za medije, Habijan je ponovio svoje stajalište iz izborne noći.

- Kao i dosad, sve ono što je dobro za grad, ako će biti koji dobar projekt, naravno da će vijećnici HDZ-a to podržati. Međutim, ne dozvoljam da s mojim imenom itko trguje. Moguća je jedino suradnja u Gradskom vijeću na dobrim projektima, nikakve trgovine nema. Ne želim sudjelovati u trgovanju foteljama i pozicijama, to su prizemne razine koje svakodnevno vidimo na nacionalnom nivou, meni je to ispod časti, i ne želim o tome razgovarati preko medija. O projektima možemo razgovarati, ali o pozicijama ne, nisam zbog toga ušao u politiku, mislim da sam to i pokazao u proteklih godinu dana - istaknuo je Habijan.