Čačić u Lepoglavi: Vaš gradonačelnik je definitivno najveća pogreška Foto: NS - Reformisti

Čačić u Lepoglavi: Vaš gradonačelnik je definitivno najveća pogreška

Varaždinske vijesti | 19.10.2017. u 14:24h | Objavljeno u Aktualno

Na Izbornoj skupštini Gradske organizacije Reformista Lepoglava, održanoj u restoranu Ivančica u srijedu 18. listopada, za predsjednicu Reformista u Lepoglavi izabrana je Dijana Dubovečak, a za potpredsjednice Marina Koščec i Ana Bartolec.

Dobrodošlicu svim novim članovima i novom vodstvu poželio je predsjednik Županijske organizacije i zamjenik župana Tomislav Paljak, koji je u svom govoru podsjetio na situaciju u stranci od početka, preko svih izbora i izbornih rezultata te se osvrnuo na rad Reformista u Lepoglavi.

- Grad Lepoglava će dobiti u našoj stranci strukturu, bazu i osnovu od koje se puno očekuje i na temelju čega će se puno toga graditi - rekao je Paljak.

Predsjednik Narodne stranke – Reformisti i župan Varaždinske županije Radimir Čačić komentirao je i političku situaciju u Lepoglavi i Hrvatskoj.

- Od puno pogrešaka i promašaja koje sam napravio, definitivno najveća pogreška i perjanica je Vaš gradonačelnik. Usprkos svojoj nesposobnosti on uspijeva ovdje dobiti ponovno mandat. To je tužno za Lepoglavu i za općenitu političku sliku. Prema anketama koje smo radili, a koje su se uvijek do sada pokazale točnima, HNS više ne postoji. Reformisti tako prema anketi za parlamentarne izbore imaju 17,25%, a oni su pali na 3,5% sa svim načelnicima, gradonačelnicima, saborskim zastupnicima, potpredsjednikom Vlade. Sve negativno što se dogodilo oni su povukli svu negativnu energiju i ogorčenje ljudi. To se ne odnosi na članstvo i ljude, koji su pristojni i koji su mislili da glasaju za jednu centrističku stranku. Ovdje u Lepoglavi treba netko preuzeti razinu odgovornosti i upozoriti što se ovdje događa. U centru je sada prazan prostor te se samo svojim radom i osobnim ugledom možemo ovdje postići dobar rezultat i napraviti dobru i kvalitetnu organizaciju, koja će na sljedećim lokalnim izborima biti spremni preuzeti punu odgovornost za vođenje Grada Lepoglave - naglasio je Čačić.

Na izbornoj skupštini su prisustvovali i županijski vijećnici Nenad Koščak i Davor Golub te pročelnica Upravnog odijela za poslove Skupštine i župana Ivana Golubić Horvat.

Lepoglavski gradonačelnik i član Predsjedništva županijske organizacije HNS-a Marijan Škvarić za petak je najavio konferenciju za novinare na kojoj će se očitovati na Čačićeve optužbe i osvrnuti se na, kako ističe Škvarić, "neistine koje je iznio u Lepoglavi".