Predrag Štromar i Radimir Čačić Foto: VV arhiva / ilustracija

Čačić odgovara HNS-ovcima: Ušli ste u koaliciju s HDZ-om kupujući fotelje krađom glasova SDP-a

Varaždinske vijesti | 3.11.2017. u 08:40h | Objavljeno u Aktualno

Prepucavanja između Čačićevih Reformista i HNS-ovaca se nastavljaju - ovaj put zbog izjave Radimira Čačića da se suradnja HNS-a i HDZ-a nikada ne bi dogodila pod vodstvom Savke Dabčević Kučar, kao ni pod njegovim vodstvom.

Potom je iz HNS-a stiglo priopćenje u kojem se, među ostalim, navodi da ta izjava pokazuje "svu dozu bahatosti, bezobrazluka, prepotencije i laži, kakva u hrvatskoj politici nije viđena, sve do Radimira Čačića, koji je uvijek želio biti premijer, no nikada mu to nije pošlo za rukom".

Nije dugo trebalo čekati do odgovora Reformista:

- Gospodin Radimir Čačić je ponovio svoj dobro poznati stav da ni jedan častan čovjek u Hrvatskoj politici, a naručito ne Savka Dabčević Kučar, ne bi ulazio u koaliciju s HDZ-om kupujući fotelje krađom glasova SDP-a i partnera koji su im povjerili mandate u Saboru. Pri tome još jednom naglašavamo, ne radi se o koaliranju s HDZ-om nego o krađi nezasluženih mandata. Gospodo, izađite na izbore samostalno, ne potpisujte zakletve da nikada nećete koalirati s HDZ-om pa tada odaberite svoje partnere ako dobijete i jedan mandat. Usput, gospodo iz HNS-a, samo ljudi bez ikakvih osnovnih znanja iz opće kulture mogu kao što to redovito čine Štromar, Bartinić i ostali iz HNS-a najpoznatiju rečenicu J.F. Kennedy-a izrečenu na inauguraciji u Washingtonu 1961. godine koja glasi " Ne pitajte se što zemlja može učiniti za Vas, nego što Vi možete učiniti za svoju zemlju" stavljati u usta gđe Savke Dabčević Kučar, jer za razliku od njih nikada si nije prisvajala tuđe zasluge, tuđe misli, tuđe glasove i tuđu pamet - priopćili su iz Reformista.