Borovec: Marković bi se trebao ispričati zbog neprimjerenog načina komunikacije

V.M./Varaždinske vijesti | 13.5.2016. u 18:41h | Objavljeno u Aktualno

Član Vijeća i predsjednik HDZ-a 5. Mjesnog odbora Grada Varaždina Igor Borovec priopćenjem je reagirao na način komunikacije predsjednika 5. MO Miroslava Markovića vezano na narudžbenicu Upravnom odjelu Gradu Varaždinu.

U spornoj narudžbenici Marković, inače SDP-ovac, između ostalog naručuje i "1 Kreten s velikim K", za što Borovec smatra da je neprimjeren način komuniciranja te da bi se Marković trebao ispričati Upravnom odjelu kojem je narudžbenica bila namijenjena, jer predstavlja sve stanovnike 5. Mjesnog odbora.

Reagiranje Igora Borovca prenosimo u cijelosti:

Predsjednik 5. Mjesnog odbora Miroslav Marković dana 26. travnja 2016. godine upućuje narudžbenicu u vidu dopisa Upravnom odjelu za poslove Grada Varaždina za 3 mesne plate. Na kraju specifikacije plate g. Marković navodi i “1 Kreten s velikim K koji piše ovu specifikaciju“ očito ljut na Upravni odjel što mora pisati po njemu takve nepotrebne dopise i trošiti svoje “dragocjeno“ vrijeme.

Kao vijećnik u Mjesnom odboru u svoje osobno ime i u ime svih vijećnika Domoljubne koalicije, kao i u ime svih stanovnika 5. Mjesnog odbora , te ogranka HDZ-a 5. Mjesnog odbora najoštrije osuđujem izneseni stav te se od istog u potpunosti ograđujem.

Danas više nego ikad je potrebno međusobno razumijevanje, zajedništvo i iznalaženje rješenja kako naš grad dvesti u sferu boljeg života za sve naše sugrađane. Gospodin Miroslav Marković, nažalost, koristi rječnik koji je potpuno neprimjeren javnoj komunikaciji i političkoj areni.

Takvim niskim napadima govori samo o sebi , a uvjeren sam da čovjek sam sebe najbolje poznaje, pa o sebi može donositi relevantne sudove. A što se komunikacije tiče, tu me ništa ne iznenađuje, jer kako komunicira njihov predsjednik Milanović (nekulturno, bahato, bezobrazno, …) tako su sada valjda odlučili komunicirati i njegovi “podanici“, pa čak i oni na najnižoj razini, jer su uvjereni da će im to donijeti poene u partijskoj hijerarhiji. A spomenutom su vjerojatno već i donijeli, ne samo političke poene u partiji, nego i stvarne novce u novčaniku, njegovim imenovanjem u Nadzorni odbor Termoplina!

Ovim putem pozivamo predsjednika 5. Mjesnog odbora g. Markovića da se ispriča za svoju izjavu, jer kao predsjednik Mjesnog odbora svojim potpisom i djelovanjem zastupa sve nas stanovnike koji živimo u tom Mjesnom odboru kao i sve vijećnike u vijeću Mjesnog odbora, a isto tako ovim putem pozivam i novog predsjednika SDP-a grada Varaždina g. Alena Kišića da kazni i osudi ovakav način ponašanja svojega člana.

U suprotnome, smatrat ćemo da se i on slaže s takvom komunikacijom prema gradskim službama, koja je, kako sam i prije naveo, krajnje neprimjerena i vulgarna prema vrijednim službenicima Upravnog odjela.


Član Vijeća i predsjednik HDZ-a 5. Mjesnog odbora
Igor Borovec