Beretinec: HSS podržao predsjednika Vijeća, izbjegnuti prijevremeni izbori Foto: Općina Beretinec

Beretinec: HSS podržao predsjednika Vijeća, izbjegnuti prijevremeni izbori

| 11.3.2016. u 19:57h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je četiri puta odgađana zbog nedostatka kvoruma, u četvrtak 10. ožujka napokon je održana sjednica Općinskog vijeća općine Beretinec na kojoj se glasovalo o povjerenju predsjedniku i potpredsjedniku beretinečkog Općinskog vijeća.

Podsjetimo, početkom veljače oporbeni su vijećnici zatražili sazivanje sjednice Općinskog vijeća i smjenu predsjednika vijeća Matije Kefelje (HNS) te potpredsjednika Stjepana Šinka (HSU). Načelnik općine Beretinec Igor Kos tada je najavio svoju neopozivu ostavku ukoliko vijećnici izglasaju smjenu Kefelje i Šinka.

>> Prijevremeni izbori u Beretincu? Načelnik Igor Kos najavio ostavku

Na sjednici u četvrtak smjena ipak nije izglasana, budući da je za smjenu predsjednika i potpredsjednika Općinskog vijeća glasovalo četvero vijećnika HDZ-a i HSP-a, dok su protiv smjene bili vijećnici iz redova HNS-a i HSS-a, njih sedmero.

- Drago mi je da je prevladao razum, odnosno da je općedruštveni interes i razvoj općine te bolji život svih mještana stavljen ispred osobnih interesa, čime smo izbjegli prijevremene izbore. Žao mi je samo što smo se mjesec dana bavili nevažnim stvarima, tj. političkim igrama, a sad smo opet na istom - kazao je Kos. Ujedno je zahvalio vijećnicima HSS-a na podršci.

- Razgovarali smo i s jednima i s drugima. Od strane HSS-a smo dobili neku najavu da se oni slažu s tim da možda nije vrijeme ni način da se to radi. Podržali su predsjednika vijeća, neka u miru odradimo još tih godinu dana, a onda ćemo vidjeti dalje. Razgovarao sam i s vijećnicima HDZ-a, no oni su pod svaku cijenu to htjeli napraviti. U njihove razloge neću ulaziti. Zahvaljujem vijećnicima HSS-a koji su svojom podrškom omogućili nesmetan rad načelnika, predsjednika Vijeća, Općinskog vijeća, a time i omogućili nastavak započetih projekata od kojih je najvažniji za istaknuti Poduzetnička zona Beretinec - napomenuo je.

- Imamo puno posla i projekata za odraditi pa stoga pozivam sve koji žele i znaju raditi da se uključe u posao i projekte bez obzira na boju kože, vjeroispovijest, stranku kojoj pripadaju. Nastavljamo raditi dalje, žao mi je što smo se uopće bavili time. Ta je priča sada završena i ne želim više uopće oko toga raspravljati, jer imamo puno posla - zaključio je Kos.