Barbara Antolić Vupora Foto: Arhiva

Barbara Antolić Vupora: SDP i dalje stranka broj 1 na sjeveru Hrvatske

| 23.1.2019. u 08:45h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Županijska organizacija SDP-a Varaždinske županije, kao i sve gradske i općinske organizacije, u pripremama su za predstojeće EU parlamentarne izbore na kojima se očekuje potvrda i dalje visokog rejtinga SDP-a na sjeveru Hrvatske posebice u Varaždinskoj županiji. O konsolidaciji unutar stranke, pripremama za izbore ali i koji su osnovni ciljevi stranke razgovarali smo s predsjednicom Županijske organizacije SDP-a Barbarom Antolić Vupora.

Za nekoliko mjeseci navršit će se godina dana otkada ste na unutarstranačkim izborima dobili povjerenje članova da vodite Županijsku organizaciju.

Prvo moram istaknuti da je u proteklom razdoblju završena konsolidacija stranke, svih njenih organizacija i da smo spremni, i organizacijski ali i motivirani, da pokažemo što SDP znači u ovoj županiji. Iza mene i vodstva veliki je posao razgovora sa predstavnicima svih organizacija, članovima ali rezultati su tu. Stranka je konsolidirana, nije bilo velikih odlazaka i napuštanja stranke kako su neki najavljivali i SDP je spreman za nove izbore i izazove.

Neki od izazova svakako su bolji uvjeti života i rada građana. Jedan od osnovnih ciljeva SDP-a je veća minimalna plaća.

Tako je. Znamo da je nedavno donijeta odluka o povećanju minimalne plaće koja za većinu građana znači povećanje od nekoliko desetaka kuna na godišnjoj razini. To ne rješava ni najmanje financijske probleme građana već je na neki način i omalovažavanje njihovih problema. U SDP-u se već dulje vrijeme zalažemo za minimalnu plaću od 4.000 kuna i od toga nećemo odustati. No, rast minimalne plaće ne želimo preko leđa gospodarstvenika odnosno da ne ide na teret gospodarstvu čiji daljnji rast i razvoj treba poticati. Ali da povećanje minimalne plaće na 4.000 kuna bio bi pravi pozitivan pomak za brojne građane koji su nažalost osuđeni na “minimalac”.

Na nedavnom druženju s novinarima govorilo se o istraživanju odnosno rezultatima koji pokazuju da je SDP i dalje broj 1. na sjeveru Hrvatske. Vjetar je to u leđa ususret izborima, prvi vas očekuju oni za EU parlament.

Istina je dobili smo određene, iako neslužbene, informacije da je SDP broj jedan kada je u pitanju III. Izborna jedinica ali i da ima i dalje vrlo visoku potporu u Varaždinskoj županiji. Da, veseli taj podatak iako se, kao što sam rekla, ne opterećujemo anketama već smo usredotočeni na stranački rad i na naše građane kojima moramo stvoriti uvjete da od svog rada mogu dobro i kvalitetno živjeti ovdje ali i u bilo kojem dijelu Hrvatske. Što se tiče izbora SDP je u pripremama za njih i izbornu kampanju. Radimo na biračkim odborima, u stalnoj smo komunikaciji sa članstvom i to je samo još jedan od pokazatelja koliko je SDP snažna i velika stranka što zasigurno smeta one koji su “propovijedali” njenu propast.

Za kraj koliko ste zadovoljni stanjem na terenu, u organizacijama? Koliko ste zadovoljni radom članova?

Bez obzira na evidentne probleme koje smo imali članovi su ostali odani svojoj stranci i njenim ciljevima odnosno građanima koji u SDP-u vide jedinu šansu da u ovoj zemlji krene na bolje. Svaki dan dolazi nam sve više mladih i stručnih osoba koji u našoj stranci vide mogućnost da naprave nešto za svoju sredinu. Kada se to sve zajedno sagleda SDP u Varaždinskoj županiji spreman je za nove političke borbe, izazove i izbore.

U organizaciji SDP-a Varaždinske županije u četvrtak, 24. siječnja u Nedeljancu održat će se tribina pod nazivom “ SVE JE NA NAMA”. O SDP-ovom modelu financijskog upravljana i potporama govorit će potpredsjednik Boris Lalovac. Početak tribine je u 18 sati.