Anđelko Mihalić novi predsjednik županijske Zajednice utemeljitelja HDZ-a

V.M./Varaždinske vijesti | 3.2.2017. u 13:30h | Objavljeno u Aktualno

U Knegincu Gornjem održana je izborna Skupština Zajednice utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice Varaždinske županije na kojoj je jednoglasno za novog predsjednika utemeljitelja HDZ-a izabran Anđelko Mihalić, dok će dužnost tajnika obavljati Ivan Mihalić.

Izabrana su i četiri potpredsjednika Ivica Baksa, Zvonko Puškadija, Krešimir Čop i Branko Dretar. Na kraju je izabrano i 18 članova Izvršnog odbora.

Nakon 27 godina, utemeljitelji ove političke stranke su se prisjetili vremena kad su izgrađeni prvi temelji na kojima i danas počiva domovina Hrvatska. Dosadašnji predsjednik Krešimir Čop ukratko se osvrnuo na teško razdoblje s početka 90-tih godina prošlog stoljeća.

- Tada je, naime, pod vodstvom dr. Franje Tuđmana hrvatskom narodu ponovno vraćen i usađen snažan osjećaj domoljublja. Upravo nas je ono nosilo u vrijeme početka Domovinskog rata – naglasio je Čop.

Na njega se nadovezao Mario Kapulica, izaslanik i savjetnik premijera Andreja Plenkovića, koji je govorio o značaju tih prvih dana stvaranja hrvatske države pod izuzetno teškim okolnostima.

Inače, na sjednici Skupštine Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" koja je održana u Zagrebu 28. siječnja, iz Varaždinske županije je u njeno novo predsjedništvo izabran Anđelko Mihalić.

Osim njega, za članove Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a izabrani su Krešimir Čop, Branko Dretar i Vladimir Kurečić.