Aktivno ljeto Mladih HNS-a

V.V. | 9.9.2016. u 14:10h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Mladi HNS-a Varaždinske županije proveli su ljeto u brojnim aktivnostima, a ovih dana završila je i njihova ljetna kampanja simboličnog naziva ''Pazi da se ne opečeš'.

Tijekom te kampanje obišli su Hrvatsku i upozoravali građane da se ne ''opeku'' prilikom izbora nove Vlade.

- Cilj nam je da Hrvatska postane zemlja jednakih šansi, da se mladima omogući obrazovanje pod jednakim uvjetima za sve. Cilj nam je i da se nikad više ne dogodi da se primjerice ukine sufinanciranje prijevoza za srednjoškolce, a ustrajat ćemo i na tome da se našim vršnjacima omoguće bolji uvjeti za zaposlenje. Također, nastavit ćemo se zalagati za studente i ustrajat ćemo na inicijativi Mladih HNS-a da se studentima rad posredstvom studentskog servisa broji kao radni staž – istaknuo je Alen Grabar, potpredsjednik Mladih HNS-a te predsjednik Mladih HNS-a Varaždinske županije.

Osim toga, Mladi HNS-a Varaždinske županije proveli su i brojne humanitarne akcije, ali i akcije koje su održane s ciljem da se građani opuste i zaborave na svakodnevne probleme.

Tako su tijekom kolovoza primjerice u Majerju održan tzv. „Čarli kup“ – natjecanje u malom nogometu na skliskom terenu, odnosno pjeni od Čarlija. Natjecanje je posjetilo više od stotinu gledatelja, a nagrade je najboljim ekipama uručio tajnik Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke Zlatan Mošmondor.

Također, tijekom kolovoza, na poziv općinskog vijećnika iz Babinca, a ujedno i tajnika Mladih HNS-a, Ivana Bednjanića Bunića, održana je treća po redu akcija uljepšavanja mjesnih parkova. Ovog puta uređivao se mjesni park u Babincu, a načelnik općine Cestica, Mirko Korotaj, pobrinuo se da stara i dotrajala dječja igrala budu zamijenjena novim, na sveopću radost djece okolnih ulica. Mladi HNS-ovci ovog su puta očistili park, obojali i ukrasili stol te klupe u mjesnom parku, a izrađen je i cvjetnjak od guma te je zasađeno cvijeće.

Mladi HNS-a podružnice Gornji Kneginec organizirali su za sumještane jednodnevni izlet u Crikvenicu, a istu akciju organizirali su i Mladi HNS-a.
Autobus iz Ludbrega je bio popunjen do zadnjeg mjesta, a predsjednik IOM HNS-a podružnice Ludbreg Mirko Herenčić istaknuo je kako mu je drago da su barem na jedan dan sugrađane mogli razveseliti i omogućiti im zasluženi jednodnevni odmor i odmak od teških svakodnevnih tema.

Podsjetimo i na ovotjednu akciju u kojoj su Mladi HNS-a Varaždinske županije darivali krv.

Označeno u