Rebalans proračuna prošao, na aktualcu o Habuševom spavanju i objektu MAGMA-e Foto: Krešimir Đurić

Rebalans proračuna prošao, na aktualcu o Habuševom spavanju i objektu MAGMA-e

M.P./Varaždinske vijesti | 29.9.2016. u 12:41h | Objavljeno u Aktualno

S 18 glasova "za" gradski su vijećnici izglasali rebalans proračuna za 2016. godinu. Iz rebalansa je ovoga puta maknuto kreditno zaduženje od 70 milijuna kuna za balirani otpad, no ostala je stavka od 115.000 kuna predviđena za otkup kioska iako je dio vijećnika negodovao zbog toga.

Rebalans proračuna nije podržao nezavisni Zlatan Avar, dok su HSLS-ovi vijećnici Željko Bunić i Miodrag Pap bili suzdržani

Inače, tijekom aktualca Bunić je pitao gradonačelnika spava li uopće.

- Spavate li vi gradonačelniče? Nedavno ste izjavili da nećete spavati sve dok se i posljednja bala ne makne iz Brezja. Budući da još uvijek nije maknuta nijedna, kao zabrinuti vijećnik moram vas pitati spavate li? Ako ne spavate, jeste li popili tablete ili nešto drugo? - pitao je prilikom današnjeg aktualca varaždinskog gradonačelnika HSLS-ov vijećnik Bunić.

Habuš mu je tek kratko odgovorio da će dobiti pismeni odgovor na to pitanje, ali i na pitanje hoće li vijećnici staviti van snage odluku o dodjeli koncesije za balirani otpad najpovoljnijem ponuditelju koja je donijeta u ožujku 2013.

Vijećnici su se tijekom aktualnog sata osvrnuli i na Igrecove teniske terene nedaleko JU Gradski bazeni, ali i na objekt MAGMA-e na adresi u Međimurskoj ulici 18.

HRAST-ov Ladislav Ilčić podsjetio je da je još tijekom izgradnje upozorio da će u tom objektu, umjesto tri strana i poslovnog prostora kako je navodio investitor, živjeti studenti. Pročelnik za prostorno uređenje Damir Mikulić odgovorio mu je da investitor ima i građevinsku i uporabnu dozvolu.

- Izdavanjem uporabne dozvole prestaje nadležnost Upravnog odjela. Ono što investitor kasnije radi, nije u nadležnosti Upravnog odjela nego drugih tijela, možda i inspekcije - poručio je Mikulić.

Označeno u