Završen još jedan EU projekt Srednje škole Novi Marof

J.Š./Varaždinske vijesti | 17.10.2016. u 17:27h | Objavljeno u Društvo

U Velikoj dvorani Varaždinske županije danas je održana završna konferenciji za medije projekta „Čista petica“, vrijednog gotovo milijun kuna, koji je posljednjih godinu dana provodila Srednja škola Novi Marof zajedno s projektnim partnerima: Geotehničkim fakultetom iz Varaždina, Gimnazijom Antuna Vrančića iz Šibenika i Srednjom školom Zlatar.

Danica Krbot, voditeljica projekta “Čista petica” istaknula je kako su za tri nova fakultativna predmeta („Matematika u svakodnevnom životu“, „Farmacija i botanika“ te „Meteorologija i klimatologija“), kao rezultat „Čiste petice“, nastali Operativni programi i kurikulumi tih predmeta, Priručnici za nastavnike, primjeri pismenih provjera znanja, radni listići za učenike, testovi za samoprovjeru znanja za učenike te nastavni materijali za učenike s teškoćama u čitanju i pisanju. Isti su postavljeni u Carnetov on-line sustav za učenje Loomen te se mogu preuzeti u digitalnom obliku.

Potom su se s nekoliko riječi prisutnima obratili ravnatelji srednjih škola uključenih u projekt te bivši i sadašnji dekan Geotehničkog fakulteta.

U svojem govoru oni su istaknuli vrijedan rezultat ovog projekta, koji je nastao međusobnom suradnjom, uvažavanjem i podrškom svih nastavnika i suradnika na projektu. Svima su zahvalili na marljivosti i uloženom trudu tijekom trajanja projekta i istaknuli da ovime naš projekt završava samo u službenoj formi, ali i dalje nam predstoji poticanje ostalih srednjih škola da novonastale fakultativne predmete ponude učenicima u svojim školama.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek pohvalio je Srednju školu Novi Marof kao mladu školu koja sudjeluje u tri europska projekta te je istaknuo da i ovaj projekt pokazuje koliko je sjeverozapadni dio Hrvatske shvatio važnost EU projekata o kojima ovisi budućnost obrazovnog sustava.

Za projekt „Čista petica“ Srednjoj školi Novi Marof dodijeljeno je 983.594,08 kn, što je sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a projekt se provodi od 23. listopada 2015. godine.

Konferenciji su nazočili: Miroslav Huđek, pročelnik Ureda za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije; Jasminka Behin, ravnateljica Srednje škole Novi Marof; Josip Mesec, dosadašnji dekan Geotehničkog fakulteta Varaždin; Ranko Biondić, dekan Geotehničkog fakulteta Varaždin; Zdenka Rogina, ravnateljica Srednje škole Zlatar; Ivanica Belamarić, dosadašnja ravnateljica Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik, Josip Paić; ravnatelj Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik; Tomislav Kovačić, zaposlenik Državnog hidrometeorološkog zavoda i Danica Krbot, voditeljica projekta “Čista petica”.