VIDEO Promotivnim filmom završila proslava 70. rođendana Dječjeg vrtića Varaždin Foto: Dječji vrtić Varaždin

VIDEO Promotivnim filmom završila proslava 70. rođendana Dječjeg vrtića Varaždin

Varaždinske vijesti | 11.12.2017. u 20:48h | Objavljeno u Društvo

Velikom svečanošću, održanoj 8. prosinca u Glazbenoj školi Varaždin, Dječji vrtić "Varaždin" završio je jednomjesečnu proslavu 70. rođendana. Naime, godina 1947. zapisana je u Spomenicama kao početak rada današnjeg Dječjeg vrtića "Varaždin".

Kao što dolikuje tako velikoj obljetnici, proslava rođendana započela je 3. studenoga otvaranjem izložbe dječjih radova u Kuli stražarnici Staroga grada Varaždin, pod nazivom "Sretna djeca". Izložba je bila otvorena puna dva tjedna, uz lijepu posjećenost.

Tijekom druge polovice studenoga u svih osam objekata vrtića započele su pripreme za izradu "klupka prijateljstva". Klupko se pripremalo u skupinama, objedinjavalo u objektima te je u konačnici 2. prosinca spojeno u jedno, tijekom velikog milenijskog okupljanja djece, roditelja i zaposlenika Dječjeg vrtića Varaždin na Starom gradu. Tom prigodom izrađena je i milenijska fotografija djece, roditelja i zaposlenika vrtića.

djecji_vrtic_varazdin_-_70_godina_rada_1.jpg

djecji_vrtic_varazdin_-_70_godina_rada_2.jpg

Završna svečanost održana je u petak 8. prosinca u Glazbenoj školi Varaždin. Uz gradonačelnika i dogradonačelnike Grada Varaždina, svečanosti su prisustvovali i predsjednica te članovi Upravnog vijeća vrtića, ravnatelji privatnih vrtića iz grada Varaždina, ravnatelji županijskih vrtića, umirovljenici vrtića, roditelji te zaposlenici vrtića. Tijekom svečanosti predstavljen je i promotivni film, a održana je i priredba na kojoj su se predstavila djeca iz svih osam objekata vrtića. Gradonačelniku Ivanu Čehoku na čuvanje je predano "klupko prijateljstva" sastavljeno od oko 750 traka, pri čemu svaka traka predstavlja jedno dijete, polaznika vrtića u ovoj pedagoškoj godini.

djecji_vrtic_varazdin_-_70_godina_rada_3.jpg

- Nakon ove neobično duge i sadržajne proslave rođendana, sa sigurnošću možemo reći da su djeca Dječjeg vrtića Varaždin odista sretna djeca okupljena u klupku prijateljstva - istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića Varaždin Jasenka Husnjak.

 

Video sadržaj