USPJEH Učenik Filip Mihalić pokrenuo brend odjeće koja se ne može smočiti

Marija Barić/BusinessIN | 28.8.2017. u 17:55h | Objavljeno u Društvo

Filip Mihalić, učenik Prve privatne gimnazije Varaždin, po mnogo čemu je sličan svojim vršnjacima. Međutim, za razlliku od velike većine njih, on je već u poduzetničkim vodama, i to još od 16. godine, dok je u 17. već poslovao s partnerima u Ujedinjenom Kraljevstvu i Kini! Naime, dok se njegovi vršnjaci uglavnom bave školskim obvezama i izvannastavnima aktivnostima, poput sporta, svirkama i igrica, Filip se već našao u poduzetničkim vodama, čemu je zacijelo pridonijelo i obiteljsko nasljeđe jer i njegov je djed bio poduzetnik, a poduzetništvom se bave i otac Anđelko (građevina) i majka Sanja, koja ima advokaturu.

U poduzetničke vode, kako kaže, ponio ga je internet, putem kojega je došao do spoznaja o novim tehnologijama, zatim je pronašao dizajnera u Njemačkoj, koji je radio za Adidas, pa proizvođača kožnog programa i oglašivače u Ujedinjenom Kraljevstvu. I tako je pokrenuo brend kojeg ne bi bilo bez, kako ističe, iznimno susretljivog partnera u Kini s kojim može računati da će dati sve od sebe da bi od najkvalitetnijeg egipatskog pamuka proizveo tkaninu za liniju nepromočive odjeće.

– Nisam izumio tehnologiju za nepromočivu tkaninu. Vlasnik patenta za tu tkaninu je jedan institut u Šangaju, ali sam tražio da se tehnologija primjeni na prirodnoj tkanini u koju se ne dodaju nikakve štetne kemikalije, već se radi o drugačijem procesu izrade tkanine i samog tkanja – kaže Filip, napominjući da s Kinezima nije mogao stupiti u kontakt internetom jer se oni ne smiju tako reklamirati.

Filipov brend nosi naziv Buryen Clothing, a majice, polo majice i veste prodaju se mladima diljem svijeta putem interneta. Odjeća je to izrađena od nepromočivog pamuka do kojeg se dolazi primjenom nano-tehnologije u kojoj se ne može pokisnuti jer ne upija tekućinu. Filip kaže da nije sam izmislio tu tehnologiju jer ona je već bila primjenjivana na umjetne materijale, on ju je „samo“ inovirao na način da je za materijal odabrao prvoklasni egipatski pamuk.

Više o mladom Filipu pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti...

image11

Označeno u