Učiteljica Ines Brckan iz Varaždina dobitnica Državne nagrade tehničke kulture

V.V. | 8.1.2018. u 09:28h | Objavljeno u Društvo

Odbor za dodjelu državne nagrade tehničke kulture Faust Vrančić donio je odluku o dobitnicima nagrada za 2016. godinu, a među njima je i učiteljica Ines Brckan iz Varaždina.

Nju je za nagradu predložio izvršni odbor Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin.

- Ines Brckan učiteljica je tehničke kulture na 3. i 5. osnovnoj školi u Varaždinu i već puno godina aktivna je u radu s učenicima navedenih škola sa kojima sudjeluje na  natjecanjima od školske do državne razine. Na tim natjecanjima učenici koje priprema ostvaruju odlične rezultate. Osim toga instruktor je za modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina u Društvu pedagoga tehničke kulture Varaždin gdje održava radionice za zainteresirane učenike iz cijele Varaždinske županije. Redoviti je član županijskog povjerenstava za natjecanje iz tehničke kulture i organizator županijskog natjecanja koje se posljednjih godina održava u 3. Osnovnoj školi u Varaždinu. U svom radu se permanentno usavršava u raznim područjima tehničke kulture kroz tečajeve koje organizira HZTK i HSPTK - napisali su u obrazloženju nominacije.

Istaknuto je i kako je učiteljica Brckan u 2016. godini zajedno s učenicima sudjelovala je na brojnim natjecanjima iz tehničke kulture, prometa i modelarstva.

Uz to, Ines Brckan aktivno sudjeluje u radu Društvu pedagoga tehničke kulture Varaždin gdje volonterski obavlja funkciju dopredsjednice i pomogla je kod organizacije Dana tehničke kulture u Varaždinu održanom 3. lipnja 2017. na bedemima Starog grada gdje je prikazala rad modelarske grupe.

- Za ostvarene rezultate u 2016. godini Zajednica tehničke kulture Varaždinske županije dodijelila joj je Godišnju nagradu za 2016. godinu za rad i djelovanje u tehničkoj kulturi. Za svoj rad u 2016. godini dodijeljena joj je Povelja u povodu proslave 70 godina Hrvatske zajednice tehničke kulture za dugogodišnji izniman doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture - stoji u obrazloženju za nominaciju.