Učenici Srednje strukovne škole među najboljim stolarima i drvodjeljskim tehničarima Foto: Srednja strukovna škola Varaždin

Učenici Srednje strukovne škole među najboljim stolarima i drvodjeljskim tehničarima

Varaždinske vijesti | 15.5.2017. u 08:13h | Objavljeno u Društvo

Krajem travnja Srednja strukovna škola Varaždin, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, te pokroviteljstvom i suorganizacijom Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, bila je domaćin 17. državnog natjecanja stolara i drvodjeljskih tehničara te smotre učeničkih radova.

Natjecanje je trajalo dva dana, a 45 natjecatelja u pratnji svojih mentora odmjerilo je svoja znanja u teoretskom dijelu te u praktičnom dijelu u izradi zadanog proizvoda. Tema ovogodišnje smotre radova bila je sakralna umjetnost. Izloženi radovi bili su vrlo atraktivni, a smotra je proglašena najljepšom do sada. Radovi s ove smotre bit će izloženi na ovogodišnjoj Ambijenti i ostalim izložbama namještaja.

U svečanost otvaranja ovog natjecanja bili su uključeni učenici Srednje strukovne škole Varaždin, pri čemu je učenica 1.K razreda uz pratnju školskog benda otpjevala hrvatsku himnu i nekoliko prigodnih skladbi, a nakon toga odigran je kratki igrokaz. Velika motivacija i natjecateljski duh bili su još više potaknuti vrijednim alatima koje su, kao nagradu najboljima, osigurali sponzori.

Kod drvodjeljskih tehničara dizajnera 1. mjesto osvojio je Luka Horvat i njegova mentorica Branka Jutrović iz Drvodjeljske škole Zagreb, 2. mjesto Gabrijel Čuček i njegova mentorica Đurđica Gradečak iz Srednje strukovne škole Varaždin, a 3. mjesto Juraj Lovras i njegov mentor Goran Mučenski iz Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac.

Kod stolara 1. mjesto osvojio je Antonio Štefanec i mentor Dražen Škot iz Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac, 2. mjesto Damjan Bojovski i mentor Nenad Smiljanec iz Obrtničke škole Koprivnica, dok je 3. mjesto osvojio Matija Silađi i mentor Zlatko Posavec iz Srednje strukovne škole Varaždin.