FOTO Učenici Prve Gimnazije pretrčali 380 stepenica u čast 380. obljetnice škole Foto: Krešimir Đurić

FOTO Učenici Prve Gimnazije pretrčali 380 stepenica u čast 380. obljetnice škole

D.P./Varaždinske vijesti | 7.10.2016. u 15:34h | Objavljeno u Društvo

Danas je na hodinicima varaždinske Prve Gimnazije održana jedna sasvim posebna utrka. Sudionici, njih 44 nisu trčali zbog rezultata ili slave nego kako bi odali počast Prvoj Gimnaziji koja od 3. do 14. listopada obilježava 380 godina svog postojanja, kao treća najstarija gimnazija u Republici Hrvatskoj.

- Ideja utrke po stepenicama postoji u Zagrebu u Vjesniku, a i u New Yorku u Empire State Buildingu pa smo i mi na taj željeli obilježiti ovu godišnjicu - rekao nam je profesor povijesti i geografije Krunoslav Rukelj koji je idejno osmislio zanimljivu utrku.

- Staza je zanimljiva i ima čak i penjanja i preskakanja i vjerujem da će učesnici biti zadovoljni - rekao nam je profesor uoči utrke u kojoj je uz 43 učenika sudjelovala i jedna gimnazijska profesorica.

Radi se o profesorici Lidiji Kupić, profesorici tjelesne i zdravstvene kulture.

- Došla sam popratiti ovu utrku i iako možda neću trčati, to ću odraditi onako kako ja to mogu. U 37-oj godini svog radnog staža - rekla nam je profesorica dodavši kako se uz veliku obljetnicu Prve Gimnazije slavi i 70 godine školskog športskog društva Srednjoškolac.

A kako je bilo trčati gimnazijskim hodnicima otkrio nam je Ivan Pikija, učenik 4. razreda međunarodne mature.

- Bilo je odlično i jako zanimljivo. Ovo je bila tura po školi na drugačiji način - kazao je Ivan koji je priznao da je utrka bila dosta naporna, ali ujedno i jedno nezaboravno i drugačije iskustvo.

Inače, Ivan je dao sve od sebe i ostvario jedan od boljih rezultata ove utrke u kojoj ipak nije bilo važno pobijediti, već sudjelovati.

Utrka je samo dio uistinu bogatog program velike godišnjice Prve Gimnazije koja se obilježava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar Kitarović, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, uz potporu Varaždinske županije i Grada Varaždina, te pomoć brojnih sponzora.

Djelić dobre atmosfere s gimnazijskih hodnika pogledajte u fotogaleriji.

gumnazija 380 stepenica trka7

 

gumnazija 380 stepenica trka2

gumnazija 380 stepenica trka4

gumnazija 380 stepenica trka5

gumnazija 380 stepenica trka8

gumnazija 380 stepenica trka10

gumnazija 380 stepenica trka12

gumnazija 380 stepenica trka14

gumnazija 380 stepenica trka17

gumnazija 380 stepenica trka18

gumnazija 380 stepenica trka20

gumnazija 380 stepenica trka21