Učenici OŠ Bisag u novom Erasmus projektu uskoro putuju u Rumunjsku

J.Š./Varaždinske vijesti | 28.10.2018. u 17:52h | Objavljeno u Društvo

S ciljem da se podigne ekološka svijest kod učenika, ali i da se povežu učenici iz raznih zemalja Osnovna škola Bisag ove se školske godine uključila u Erasmus+ projekt pod nazivom Eco step in Europe.

Naime, radi se o projektu koji se bavi ekologijom, ekoturizmom i održivim razvojem, a trajat će 24 mjeseca. Nositelj projekta je Litva, a zemlje partneri su uz Hrvatsku, Rumunjska, Portugal i Slovenija. Kako kaže ravnateljica škole Draženka Švelec-Juričić, cilj je projekta podizanje ekološke svijesti učenika, upoznavanje s ekološki odgovornim turizmom, ekološkim transportom, razvijanje osjećaja poštovanja prema okolišu u kojem živimo, povezivanje učenika i učitelja partnerskih škola na razinama razmjene znanja, primjera dobre prakse, povećanja kompetencija engleskog jezika i upoznavanja kulture, povijesti, tradicije i načina života.

- U projektne aktivnosti uključit ćemo zainteresiranu javnost na svim razinama i ostvariti mobilnosti učenika i učitelja u odgojno-obrazovne ustanove zemalja partnera - navodi ravnateljica Švelec-Juričić.

Zbog zahtjevnost i opseg poslova u realizaciji projekta Erasmus+ imenovan je u školi Tim za Erasmus+ koji uključuje sve zainteresirane učitelje. Organizacijski tim čine, uz ravnateljicu Švelec-Juričić, koordinator projekta u školi pedagog Branimir Vincek dok su članovi tima za pojedine aktivnosti učitelji: Sandra Završki, Silvija Kontrec, Kristina Melnjak, Lidija Klaus, Roberta Nahod, Danijela Peček, Snježana Antolković, Sanja Mamić i Ivanka Hodja Kukovačec.

Prva mobilnost u Rumunjsku u grad Buzau realizirat će se od 10. do 14. prosinca, a tema je susreta "Zašto ekoturizam".

- U školi je proteklih tjedana bilo vrlo uzbudljivo jer su učenici 8. razreda sudjelovali u „natjecanju“ za putovanje u Rumunjsku. Da bi osvojili mjesto u zrakoplovu za Bukurešt, morali su se predstavljati na engleskom jeziku, rješavati kviz o pitanjima o Rumunjskoj, izraditi PowerPoint prezentacije na zadanu temu i predstaviti ih povjerenstvu na engleskom jeziku - govori ravnateljica Švelec-Juričić, dodajući da je na temelju zbrojenih osvojenih bodova povjerenstvo izabralo četiri učenika koji će sudjelovati u prvom susretu u Rumunjskoj, a u pratnji ravnateljice škole, koordinatora projekta pedagoga Branimira Vincek te vjeroučiteljice Sandre Završki.

Označeno u