Učenici iz Varaždina i Trnovca postigli zapažene rezultate na Festivalu matematike

S.K. | 3.5.2017. u 08:40h | Objavljeno u Društvo

Na ovogodišnjem Festivalu matematike održanom 21. travnja učenici osnovnih škola iz Varaždina i Trnovca postigli su zapažene rezultate. U natjecanju je sudjelovalo 32 učenika 3. razreda osnovne škole. 1. mjesto zauzeo je Lovro Levanić iz I. OŠ Varaždin, 2. je bio Maksim Tušek iz I. OŠ Varaždin dok je 3. bio Andrej Martinez iz VI. OŠ Varaždin.

Natjecalo se 27 učenika 4. razreda osnovne škole. U toj kategoriji 1. je bio Antun Kralj iz VI. OŠ Varaždin, 2. mjesto zauzeo je Marko Hrenić iz OŠ Novi Marof dok je 3. bio Dorian Novosel iz III. OŠ Varaždin. U kategoriji 5. razreda osnovne škole natjecalo se 73 učenika. Prvo mjesto zauzeo je Viktor Vrtar iz OŠ Novi Marof, 2. je bio Luka Crnković iz OŠ Martijanec dok je 3. mjesto zauzela Barbara Kelava iz VI. OŠ Varaždin.

U natjecanju je sudjelovalo 45 učenika 6. razreda osnovne škole. Prvi je bio Emanuel Tukač iz OŠ Breznički Hum, drugo mjesto zauzeo je Mislav Putarek iz VI. OŠ Varaždin, a treća je bila Veronika Vitez iz VI. OŠ Varaždin. U kategoriji 7. razreda osnovne škole natjecala su se 42 učenika. Prvo mjesto zauzela je Amalija Rafaj Škriljevečki iz OŠ Tužno, 2. je bio Filip Križanić iz OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice, a 3. mjesto zauzela je Ivona Kuharić iz OŠ Sveti Đurđ.

Natjecalo se i 26 učenika 8. razreda osnovne škole. Prvo mjesto zauzeo je Ivan Vojvodić iz OŠ Dobriše Cesarića, drugi je bio Gašpar Haramija iz OŠ Ludbreg, a treći Franjo Dugorepec iz OŠ Ksavera Šandora Gjalskog Zabok. U natjecanju su sudjelovali i učenici srednjih škola. Natjecalo se osmero učenika 1. razreda srednje škole, a prvo mjesto zauzeo je David Karlovčec iz gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakovca. Natjecala su se i 2 učenika 2. razreda srednje škole, a najbolji je bio Filip Vinković iz gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakovca. Također se natjecalo sedmero učenika 3. razreda srednjih škola, a prvi je bio Benyamin Taourirt iz srednje škole Ivanec. U natjecanju su sudjelovala i 2 učenika 4. razreda srednje škole, a najbolji je bio Sebastijan Kocen iz gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec.

Održano je i ekipno natjecanje u kojem su sudjelovale 22 ekipe 1. i 2. razreda osnovne škole - ANĐELI, s prvo mjesto zauzela je ekipa Slatka maca iz OŠ Kneginec Gornji, 2. je bila ekipa Šestica iz 6. OŠ Varaždin, a 3. su bili Graheki iz VI. OŠ Varaždin. Natjecalo se i 45 ekipa 3. i 4. razreda osnovne škole - ŠPANCIRERI. Prva je bila ekipa Ivan Padovec iz VI. OŠ Varaždin,, drugo mjesto zauzela je ekipa Matkači iz OŠ Novi Marof, a treća je bila ekipa Trokutići iz I. OŠ Varaždin. U natjecanju je sudjelovalo i 57 ekipa 5. i 6. razreda osnovnih škola - HUSARI, a prvo mjesto zauzela je ekipa Trnovec 1 iz OŠ Trnovec, 2. je bila ekipa HUSARI 65 iz VI. OŠ Varaždin, a treća je bila ekipa Maruševec I. iz OŠ “Gustav Krklec” Maruševec.

Natjecalo se i 37 ekipa 7. i 8. razreda osnovne škole - PURGARI. 1. mjesto zauzela je ekipa ZAGREBAČKI ŠTRUKLI iz OŠ Dobriše Cesarića iz Zagreba, 2. je bila ekipa Novi Marof 78 iz OŠ Novi Marof, a treća je bila Ekipa 2 iz VI. OŠ Varaždin. U natjecanju je sudjelovalo i 40 ekipa učenika 1. - 4. razreda srednje škole - RIHTERI. Prvo mjesto zauzela je ekipa Q.E.D. iz Prve gimnazije Varaždin, 2. je bila ekipa GimCK1 iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, a 3. je bila ekipa JULIJA iz Srednje škole Ivanec.

Učenici OŠ Trnovec postigli su zapažene rezultate na ovogodišnjem Festivalu matematike. U kategoriji Praktični radovi, istraživanja i modeli Diplomu za najljepšu zbirku učeničkih radova te razvoj ekološke svijesti kroz matematičke sadržaje za zbirku zadataka “SVJETSKI DAN VODA” osvojili su učenici 5.,6. i 7. razreda. U kategoriji Ekipno natjecanje ekipa “Trnovec 1” od ukupno 60 ekipa učenika petih i šestih razreda osvojili su prvo mjesto.

U kategoriji Praktični radovi, istraživanja i modeli učenici Karlo Horvat, Leona Majcen i Vid Pongrac za svoje radove “DIJAGONALE MNOGOKUTA - matematička čipka” osvojili su priznanje za najljepši model. U kategoriji Praktični radovi, istraživanja i modeli Diplomu za učeničku kreativnost u matematičkim sadržajima za zbirku učeničkih radova PRAVOKUTNI KOORDINATNI SUSTAV dobili su učenici 7. razreda. Matematička ekipa od 25 članova vratila se s Festivala s tri nagrade za praktične radove, jednom nagradom za plakat, dvije nagrade za prezentacije i najvrjednijom od svih ZLATNOM MEDALJOM I PEHAROM za osvojeno PRVO MJESTO u ekipnom natjecanju učenika 5. i 6. razreda. Zlato je osvojila joker ekipa u sastavu: BORNA KEČKAN, JOSIP KOSEC, JAN HREN I KARLO MLINARIĆ.

Svojim su se plakatima o Talesu i broju Pi predstavile Margareta Obadić, Ana-Mari Skupnjak, Sara Kovačić i Karla Hrman te učenici 5.a razreda i učenici osmih razreda.
Svakako treba spomenuti da je na ovogodišnjem Festivalu sudjelovalo ukupno 1050 sudionika iz naše županije, grada Zagreba, Međimurske županije, Krapinsko-zagorske županije, Požeško-slavonske županije, Osječko-baranjske te Vukovarsko-srijemske županije što potvrđuje da je konkurencija za najbolje rezultate bila zaista velika.
Vrlo velik broj učenika- sudionika ovogodišnjeg Festivala pokazuje da je matematika u školi sve manje bauk, a sve više područje uspješnih izričaja u njezinim raznovrsnim oblicima.

U kategoriji Prezentacije učenice Julija Tomiša i Lorena Vugrinec osvojile su prvu nagradu za ppt “Broj Pi”. U kategoriji Praktični radovi, istraživanja i modeli diplomu za kreativno prikazivanje matematičkih sadržaja za plakar “Brojevi u stripu” osvojili su učenici 5.a razreda. Na ovogodišnjem Festivalu matematike u natjecateljskom dijelu sudjelovali su: Daria Domiter, Borna Jambrek, Josip Kosec, Borna Kečkan, Hana Topličanec, Nives Jerešić, Noa Sel, Ella Frntić, Lara Mišak, Jan Hren, Karlo Mlinarić, Anja Horvat, Jelena Mišak, Sara Kovačić, Julija Tomiša, Lorena Vugrinec, Ratko Magić, Karla Jerešić, Veronika Hrman, Doroteja Hrman, Luka Tropšek, Filip Šimunović, Lara Jerec, Barbara Begović i Elizabeta Tuđan.

U kategoriji Praktični radovi, istraživanja i projekti svoje su pojedinačne radove izložili: Karlo Horvat, Vid Pongrac, Leona Majcen, Margareta Obadić, Sara Kovačić, Karla Hrman i Ana-Mari Skupnjak, a u zbirkama radova nalaze se i radovi mnogobrojnih učenika od 5. do 8. razreda.