Učenici I. osnovne škole Varaždin posjetili Županijsku palaču Foto: Varaždinska županija

Učenici I. osnovne škole Varaždin posjetili Županijsku palaču

Varaždinske vijesti | 19.2.2017. u 16:55h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Učenici trećih razreda I. Osnovne škole Varaždin, u pratnji svojih učiteljica, posjetili su u petak Županijsku palaču te su se tom prilikom susreli sa županom Varaždinske županije Predragom Štromarom.

Nakon susreta sa županom, učenici su razgledali Skupštinsku dvoranu u kojoj se održavaju sjednice Županijske skupštine, a u kojoj su se nekad obavljali obredi građanskih vjenčanja.

Radoznalosti učenika nije bilo kraja. Iako pohađaju tek treći razred, dalo se naslutiti da prate aktualna zbivanja u Varaždinskoj županiji. Kako se postaje županom, je li teško upravljat Županijom, kako je nastao grb Varaždinske županije, koji su županovi najdraži sugovornici, koja je županova najteža odluka s kojom se do sad susreo... samo su neka od pitanja koja su zanimala učenike.

Župan je iskazao zadovoljstvo činjenicom da učenici iz svih škola Varaždinske županije posjećuju Županijsku palaču te istaknuo kako su mu zbog svog znanja, radoznalosti i iskrenosti uvijek veoma ugodno društvo.

- Izuzetno mi je drago kada imam prilike ugostiti učenike naših škola, jer osim susreta sa županijskim dužnosnicima, imaju priliku upoznati se i s bogatom poviješću naše županije. Uvijek rado primamo naše učenike, jer oni su naša budućnost – napomenuo je Štromar.

Učenici su razgledali i Malu dvoranu, gdje su doznali tko je sve bio na dužnosti župana kroz povijest. Odslušali su i zanimljive pripovijesti o ratničkim danima slavne Husarske pukovnije. Posjet Županijskoj palači završili su zadovoljni, jer su su naučili mnoge korisne stvari o funkcioniranju županijske uprave, a učenje kroz praktičnu nastavu još jednom se pokazalo učinkovitim i nadasve zanimljivim. Na kraju susreta učenici su županu zahvalili na srdačnoj dobrodošlici, a posjet su ovjekovječili zajedničkim fotografiranjem.