Učenice Srednje strukovne škole sudjelovale na umjetničkom kampu u Koblenzu Foto: Grad Varaždin

Učenice Srednje strukovne škole sudjelovale na umjetničkom kampu u Koblenzu

Varaždinske vijesti | 4.7.2019. u 17:40h | Objavljeno u Društvo

U razdoblju od 21. do 23. lipnja petero učenica Srednje strukovne škole Varaždin sa svojim nastavnicama sudjelovale su na 13. Kunstreichu 2019., ljetnom umjetničkom kampu u Koblenzu.

Koblenz i Varaždin gradovi su prijatelji i na poziv grada Koblenza naš grad pozvao je učenice Srednje strukovne škole koje su obrazuju u području likovne umjetnosti i dizajna da sudjeluju u umjetničkim radionicama za mlade. Tema radionica bila je „Domovina, jučer, danas, sutra“, a sudionici su mogli birati između četiri radionice: Moda, Drvorez, Crtež i Grafiti.

Učenice u pratnji nastavnica sudjelovale su u radionici drvoreza i crteža pod vodstvom profesionalnih umjetnika iz Koblenza.

Bilo je to vrhunsko iskustvo za učenice jer su imale priliku raditi u tehnikama s kojima se do sada nisu susrele, a mentori koji su ih vodili su vrhunski umjetnici ali i pedagozi. Učenice i nastavnice imale su priliku upoznati mlade umjetnike iz Njemačke te proširiti svoje znanje i vidike.

Domaćini su se potrudili da bude ugodno i zanimljivo, ne samo korisno. Organizirali su tribinu i koncert te uz dobru zakusku sve je proteklo u prijateljskoj i opuštenoj atmosferi između gradova prijatelja, Koblenza i Varaždina.