U Vukovaru održan 2. studijski posjet u sklopu projekta „e-Škole“

V.V. | 27.11.2017. u 08:59h | Objavljeno u Društvo

Šezdeset sedam nastavnika osnovnih i srednjih škola, okupljenih u zajednicu praktičara koja je organizirana u sklopu pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“, kojeg provodi Hrvatska akademska i istraživačka mreže – CARNet, posjetili su Vukovar.

Opći cilj programa e-Škole pridonosi jačanju kapaciteta osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovnog sustava s ciljem osposobljavanja učenika za tržište rada, daljnje školovanje i cjeloživotno učenje.

Studijski posjet Vukovaru, točnije tamošnjim „e-školama“, Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića te Gimnaziji Vukovar, bio je još jedna prilika za razmjenu iskustava, prezentaciju primjera dobre prakse te poticaj za još aktivniju suradnju unutar zajednice praktičara, koja u sklopu projekta „e-Škole“ broji preko 2.800 članova.

Medicinska škola Varaždin, koja je dio projekta i ponosni nositelj statusa „e-Škole“, imala je svojeg predstavnika na spomenutoj studijskoj posjeti, profesora Nikolu Žganeca.

zganec 638x600

Nakon riječke Osnovne škole Vežica, ovo je drugi studijski posjet u sklopu pilot projekta „e-Škole“, a uz susrete uživo, zajednica praktičara svakodnevno razmjenjuje iskustva i virtualno u okviru poslovne društvene mreže Yammer preko koje se razmjeni gotovo 900 poruka mjesečno s ciljem unaprjeđivanja nastave i poticanja učestale uporabe tehnologije u učenju i poučavanju.