U Varaždinskoj županiji stipendije za 30 učenika deficitarnih zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu

Varaždinske vijesti | 6.11.2018. u 15:57h | Objavljeno u Društvo

Župan Radimir Čačić i predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak potpisali su danas, 6. studenoga, u Županijskoj palači sporazum o zajedničkom stipendiranju učenika deficitarnih zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu za školsku godinu 2018/2019.

Stipendiranje_ucenika_deficitarna_zanimanja_Varazdinska_zupanija_1.JPG

Zajedničko stipendiranje učenika provodi se u sklopu provedbe projekta Ministarstva turizma "Program poticanja i obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu". Za stipendiranje učenika osigurano je 150.000 kuna, a Varaždinska županija i Ministarstvo turizma osigurat će svaki po 75.000 kuna. Projekt će na području Varaždinske županije provoditi Obrtnička komora Varaždinske županije.

- Veseli me da se broj učenika koje stipendiramo povećao. Tijekom školske godine 2017./2018 stipendiju je primilo 26 učenika, dok će ove godine stipendiju primiti 30 učenika deficitarnih zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu – rekao je Čačić.

Uz župana Čačića i predsjednika Obrtničke komore Varaždinske županije Milaka, prisutni su bili i zamjenik župana Tomislav Paljak i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr.sc. Miroslav Huđek.

Stipendiranje_ucenika_deficitarna_zanimanja_Varazdinska_zupanija_2.JPG

Stipendiranje_ucenika_deficitarna_zanimanja_Varazdinska_zupanija_3.JPG