U Novom Marofu započela deseta po redu kampanja "Odaberi svoju školu" Foto: Varaždinska županija

U Novom Marofu započela deseta po redu kampanja "Odaberi svoju školu"

I.D./Varaždinske vijesti | 25.4.2017. u 13:55h | Objavljeno u Društvo

Velik broj učenika osmih razreda okupio se u sportskoj dvorani Osnovne škole u Novom Marofu koja je bila domaćin službenog početka desete po redu kampanje "Odaberi svoju školu" u organizaciji Varaždinske županije.

U sklopu kampanje učenici osnovnih škola N. Marof, Podrute, Ljubešćica i Beletinec dobili su sve potrebne informacije o načinu upisa te mogućnostima srednjoškolskog obrazovanja.

Zamjenik župana Alen Kišić obratio se učenicima i njihovim roditeljima te naznačio važnost pravovaljanog izbora budućeg zanimanja.

- Pred vama, dragi učenici je jedan od ključnih trenutaka u životu. Važno je da upišete željenu školu kako biste mogli i nadalje razvijati svoje sposobnosti te kako biste nakon završetka kvalitetnog srednjoškolskog obrazovanja krenuli dalje na fakultete ili pronašli posao. A vama poštovani roditelji, želim da i nadalje budete čvrsta podrška svojoj djeci u nastavku školovanja. Posebno nam je drago što u naše srednje škole dolaze i učenici iz drugih županija, što znači da imamo kvalitetne nastavnike, ali i dobro opremljene prostore u kojima se održava nastava. Varaždinska županija ulaže veliki dio financijskih sredstava u razvoj obrazovanja  - naglasio je Kišić te zaželio učenicima puno sreće u nastavku školovanja.

Uslijedilo je kratko predstavljanje programa svake srednje škole te partnera na projektu (HGK - Županijska komora Varaždin, Obrtnička komora Varaždinske županije, HZZ - Regionalni ured Varaždin te tvrtke koje su zainteresirane za stipendiranje učenika u strukovnim zanimanjima). Na kraju predstavljanja, učenici i njihovi roditelji imali su priliku postaviti sva dodatna pitanja predstavnicima škola, a svaki učenik dobio je i prigodnu brošuru "Odaberi svoju školu" kao svojevrstan vodič po školama Varaždinske županije koji sadrži sve informacije o postojećim srednjim školama, strukama i zanimanjima, ali i o mogućnostima kasnijeg zapošljavanja.

Napomenimo kako je broj učenika koji završavaju osme razrede na području Varaždinske županije ukupno 1685, a broj upisnih mjesta je 2075.

Kampanja “Odaberi svoju školu” nastavlja se danas, 25. travnja, u OŠ Visoko (za OŠ Visoko, Breznički Hum, Bisag), 26. travnja u OŠ Varaždinske Toplice (za OŠ V. Toplice i Svibovec), 27. travnja u OŠ Ludbreg (za OŠ Ludbreg, V. Bukovec, Sv. Đurđ, Martijanec), 28. travnja u OŠ Kneginec Gornji (za OŠ G. Kneginec, Jalžabet, Šemovec, Trnovec, Sv. Ilija), 2. svibnja u OŠ Petrijanec (za OŠ Cestica, Petrijanec, Vinica i Sračinec), 3. svibnja u OŠ Vidovec (za OŠ Vidovec, Tužno i Maruševec), 4. svibnja u Drugoj gimnaziji Varaždin (za 1.-7. OŠ Varaždin) te 5. svibnja u OŠ Lepoglava (za OŠ Lepoglava, Kamenica, Višnjica, Bednja). Kampanja završava 8. svibnja u OŠ Ivanec (za OŠ Ivanec, Radovan, Klenovnik i Donja Voća). Predstavljanje srednjoškolskih ustanova u svih 10 škola počinje u 18 sati, kako bi, osim učenika, i roditelji mogli dobiti sve informacije potrebne za upis u srednju školu.