U ivanečkoj Gradskoj vijećnici potpisani ugovori o stipendiranju 40 studenata

Varaždinske vijesti | 26.12.2018. u 16:42h | Objavljeno u Društvo

U ivanečkoj Gradskoj vijećnici u subotu su, 22. prosinca, potpisani ugovori o dodjeli gradskih stipendija u ak. godini 2018./2019.

Dodijeljeno je ukupno 40 stipendija, od kojih 30 temeljem socijalnog statusa i uspjeha u školovanju (u iznosu od 500 kuna mjesečno), dok je 10 stipendija dodijeljeno studentima koji se školuju za deficitarna zanimanja.

Pošto je riječ o strukama kojih na tržištu nema dovoljno i za kojima postoji velika potražnja, Grad je za takve struke iznose stipendija s dosadašnjih 500 povećao na 800 kuna.

4258.jpeg

Okupljene studente uvodno je pozdravila Marina Držaić, pročelnica za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu, u čijem resoru su i gradski stipendisti, a potom im se obratio i gradonačelnik Milorad Batinić.

- Ove godine povećane su stipendije za deficitarna zanimanja, a u idućoj ak. godini nastojat ćemo povećati i novčane iznose socijalnih stipendija, ali i ukupan broj stipendija koje dodjeljuje Grad. Nadam se da će se većina vas nakon završenog studija vratiti i zaposliti se u Ivancu ili negdje u blizini. Vi ste naša budućnost i vi ste ti koji će ubuduće nositi razvoj našega grada – poručio je gradonačelnik.

4256.jpeg

Izražavajući zadovoljstvo što su se ivanečki studenti sami organizirali te u međuvremenu osnovali Klub mladih Ivanec, pozvao ih je na aktivnu suradnju s Gradom i Savjetom mladih te ih obavijestio da će mladima na raspolaganju stajati prostori bivšeg Retra koje će Grad urediti i dati im ih na korištenje.

Nakon potpisivanja ugovora, kraće božićno druženje sa studentima nastavljeno je u holu Gradske vijećnice.

Iznosi stipendija za listopad, studeni i prosinac 2018. studentima stižu do kraja ove godine.

Označeno u