Tražilo se mjesto više: Lisjakov roman "Savršeni ustroj" pobudio veliki interes učenika

J.Š./Varaždinske vijesti | 31.10.2017. u 09:03h | Objavljeno u Društvo

I ove godine u Mjesecu hrvatske knjige u školskoj knjižnici Gospodarske škole Varaždin organiziran je književni susret za učenike. U mjesecu koji promiče i potiče knjigu i čitanje održana je promocija romana Zorana Lisjaka "Savršeni ustroj".

Tražeći stolac više učenici su s pozornošću i zanimanjem pratili razgovor s gostom koji je vodila učenica Lara (3.d), a odlomke iz romana interpretirala Lorena (3.d). Na kraju susreta učenici su se odvažili i postavljali pitanja.

Riječ je o uzbudljivom, do kraja neizvjesnom i uvjerljivom trileru, kriminalističkoj priči koja povezuje Dubrovnik i London, o nestanku studentice podrijetlom iz Dubrovnika u tom gradu i o dvjema znanstvenicama koje se bave genetičkim inženjerstvom. 

Književni susret začinjen je i pjesmom. Autor i njegov prijatelj izveli su za učenike dvije pjesme u kojima se stvarno uživalo, a moglo se čuti Kemala Montena "Jedne decembarske noći" i "Odlazak" Arsena Dedića. Susret je osmislila knjižničarka Barbara Dukarić, prof. i dipl.bibl.

- Zahvaljujemo gospodinu Lisjaku što se odazvao našem pozivu i gostovao u našoj knjižnici. Želimo mu puno uspjeha u pisanju budućih dobrih krimića - poručili su učenici škole svome gostu.