Sveučilište Sjever: Otvoren natječaj za upis na poslijediplomski studij "Poduzetništvo i EU fondovi" Foto: Sveučilište Sjever

Sveučilište Sjever: Otvoren natječaj za upis na poslijediplomski studij "Poduzetništvo i EU fondovi"

Varaždinske vijesti | 7.11.2018. u 08:12h | Objavljeno u Društvo

Na Sveučilištu Sjever - Sveučilišnom centru Varaždin otvoren je natječaj za upis na atraktivan poslijediplomski specijalistički studij "Poduzetništvo i EU fondovi".

Za ovaj studij već je nakon početne najave stiglo puno upita, a kako je broj slobodnih upisnih mjesta 30, očekuje se brzo ispunjenje predviđene upisne kvote. Studij traje dva semestra i njime se stječe akademski naziv sveučilišni/a specijalist/ica ekonomije (univ.spec.oec.).

- Školarina po semestru iznosi 10 tisuća kuna, čime je ovaj specijalistički studij jedan od najisplativijih te prilagođen prije svega potrebama i željama kandidata/studenata - napominju iz Sveučilišta Sjever.

Pravo upisa na studij imaju pristupnici koji su završili sveučilišni preddiplomski studij i sveučilišni diplomski studij (ostvareno minimalno 300 ECTS-a) iz područja društvenih znanosti, polja ekonomije, ili predbolonjski četverogodišnji studij iz navedenog područja i polja čije su diplome jednakopravne diplomama novih diplomskih studija, s prosječnom ocjenom višom od 3,5. Ukoliko pristupnici imaju prosjek ocjena niži od 3,5, moraju priložiti dvije preporuke sveučilišnih profesora.

Na navedeni studij mogu se upisati i pristupnici koji nemaju završeni preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili predbolonjski četverogodišnji studij iz polja ekonomije, ali pod uvjetom obveze polaganja razlikovnih ispita.

Prijave za upis s potrebnim podacima i ispunjenom prijavom podnose se na adresu Sveučilište Sjever, Sveučilišni centar Varaždin, Studentska služba (za upis na Poslijediplomski specijalistički studij "Poduzetništvo i EU fondovi"), 104. brigade 3, 42 000 Varaždin.

Svi detalji o potrebnoj dokumentaciji i upisima nalaze se na internetskoj stranici Sveučilišta Sjever. Natječaj je otvoren do 30. studenog 2018. godine.