Sveučilište Sjever i Sveučilište u Mostaru potpisali Sporazum o suradnji Foto: Sveučilište Sjever

Sveučilište Sjever i Sveučilište u Mostaru potpisali Sporazum o suradnji

Varaždinske vijesti | 14.4.2018. u 18:22h | Objavljeno u Društvo

Rektor Sveučilišta Sjever prof. dr.sc. Marin Milković i rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić potpisali su 6. travnja u Mostaru Sporazum o međusveučilišnoj suradnji čime je službeno uspostavljena suradnja u svrhu ostvarivanja zajedničkih interesa za unapređenje znanstvenih istraživanja, umjetničkog rada i nastavnog procesa.

Uz rektora Sveučilišta Sjever, na sastanku je nazočio i prorektor Sveučilišnoga centra Varaždin izv. prof. dr. sc. Damir Vusić, a uz rektora prof. Tomića bili su prorektori i dekani Sveučilišta u Mostaru. Potpisivanjem Sporazuma o međusveučilišnoj suradnji promovirat će se i poticati akademska suradnja između dva sveučilišta, prije svega kroz razmjenu nastavnog osoblja i studenata, razmjenu svih relevantnih objavljenih publikacija oba sveučilišta te razmjenu informacija i koordinacija uvjeta za upis na studijske programe uz provođenje zajedničkih studijskih programa.

Sporazumom je dogovorena i suradnja sveučilišnih knjižnica, ali i provođenje zajedničkih istraživačkih projekata te razmjena informacija o rezultatima istraživanja. Sveučilišta će zajednički organizirati i sudjelovati na znanstvenim i stručnim konferencijama, simpozijima i skupovima. Između ostalog, ovim je sporazumom dogovorena i buduća suradnja studenata koji će preko svojih studentskih organizacija zajednički sudjelovati na različitim studentskim, kulturnim, sportskim i ostalim aktivnostima.

Rektor Sveučilišta Sjever, prof. Milković istaknuo je važnost potpisivanja Sporazuma o međusveučilišnoj suradnji.

- Internacionalizacija je jedan od ključnih čimbenika razvoja naših ustanova; ona stvara prepoznatljivost i jača akademsku poziciju. Ovim sporazumom potaknut će se međusveučilišna suradnja u vidu razmjene dobrih praksi u širokom području akademskog djelovanja - naglasio je Milković.

Rektor Sveučilišta u Mostaru, prof. Tomić, naglasio je kako se raduje budućoj suradnji koja će poduprijeti nastojanje Sveučilišta u ostvarenju jednakog visokog standarda obrazovanja.

Završetkom službenog posjeta Sveučilištu u Mostaru, rektor Sveučilišta Sjever, prof. dr. sc. Marin Milković pozvao je domaćina, rektora prof. dr. Zorana Tomića na ponovni uzvratni susret kako bi se suradnja još više osnažila ali i konkretizirale pojedine zajedničke aktivnosti.

sporazum2_UNIN-i-SUM.jpg