Svečano promovirano pet doktora znanosti s varaždinskog FOI-ja Foto: FOI

Svečano promovirano pet doktora znanosti s varaždinskog FOI-ja

I.D./Varaždinske vijesti | 28.9.2016. u 10:10h | Objavljeno u Društvo

U nedjelju 25. rujna u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu održane su svečane promocije doktora znanosti i umjetnosti.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Damir Boras promovirao je novih 264 doktora znanosti i umjetnosti, od kojih pet doktora znanosti koji su svoj doktorat obranili na Fakultetu organizacije i informatike. To su: dr.sc. Snježana Babić, dr.sc. Ana Ćorić Samardžija, dr.sc. Goran Oreški, dr.sc. Ivan Švogor i dr.sc. Igor Tomičić.

Kandidati su bili odjeveni u svečane odore (toge) i akademske kape te su od zgrade Sveučilišta u Zagrebu do zgrade HNK-a došli u povorkama. Promocije su započele svečanim ulaskom rektora, prorektora i dekana na pozornicu HNK-a, nakon čega je intonirana himna Republike Hrvatske.

Na svečanosti je uslijedio govor rektora Borasa, a nakon što su kandidati izgovorili tekst prisege i rektor ih proglasio doktorima znanosti i umjetnosti, promovirani kandidati prebacili su kičanku (coflek) na akademskim kapama na desnu stranu, čime su i simbolično ušli u novo i više akademsko zvanje. Svečanost je završila uručivanjem diploma te upisivanjem promoviranih u knjigu doktora.