Ukupni iznos dodijeljenih stipendija iznosi 206.000 kuna Foto: Općina Cestica

Stipendije za 48 studenata s područja općine Cestica

M.P./Varaždinske vijesti | 5.11.2016. u 10:09h | Objavljeno u Društvo

U prostorijama Općine Cestica načelnik Mirko Korotaj s redovitim je studentima s područja općine Cestica danas potpisao ugovore o korištenju novčane potpore.

Općina Cestica objavila je, naime, natječaj za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2016./2017. pri čemu iznos mjesečne stipendije za one koji studiraju u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji iznosi 300 kuna, dok će oni koji studiraju na udaljenijim učilištima i fakultetima primati mjesečnu stipendiju od 500 kuna.

Odlukom općinskog načelnika dodijeljeno je sveukupno 48 stipendija, od toga 43 stipendije za sve prijavljene redovne studente drugih i viših godina studija te pet stipendija prema socijalnom kriteriju za redovne studente upisane na prvu godinu studija. Stipendije će se isplatiti za listopad, studeni i prosinac 2016. godine te za siječanj, veljaču, ožujak, travanj, svibanj, lipanj i srpanj 2017. godine do 30.-og u mjesecu za tekući mjesec. Ukupni iznos dodijeljenih stipendija iznosi 206.000 kuna.

Načelnik Korotaj prilikom potpisivanja ugovora napomenuo je kako Općina Cestica pomaže mladim obiteljima od rođenja djeteta i to kroz jednokratne pomoći rodiljama, sufinanciranjem dječjeg vrtića, stipendiranjem studenata te kroz školovanje financiranjem radnih bilježnica, atlasa i mapa za sve učenike. 

stipendije cestica 2

stipendije cestica 1