Srednjoj školi „Arboretum Opeka“ Marčan odobren projekt pod nazivom „Znanjem za bolje sutra“

J.Š./Varaždinske vijesti | 28.5.2017. u 10:45h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Srednjoj školi „Arboretum Opeka“ Marčan odobren je projektni prijedlog pod nazivom „Znanjem za bolje sutra“ iz programa Erasmus +, za Ključnu aktivnost 1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u vrijednosti od 161.608,00 EUR-a, a partneri projekta su Gospodarska škola Križevci i srednja škola Petrinja.

U projektu će osim učenika sudjelovati i nastavnici, odnosno suradnici u nastavi na stručnom usavršavanju, a zemlje u koje su uključeni su: Slovenija, Poljska, Njemačka, Italija i Nizozemska.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar istaknuo je kako Varaždinska županija nikada neće odustati od kvalitetnog obrazovanja svojih učenika.

-Do sada smo izuzetno puno pažnje posvećivali obrazovanju, imamo projekte, novi su u pripremi i ne posustajemo što se tiče obrazovanja. Želimo da naša djeca imaju najkvalitetnije obrazovanje i uvijek treba ići naprijed – naglasio je Štromar.

Spomenimo, kako je Erasmus+ najveći program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, a obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja. Usmjeren je jačanju znanja i vještina te zapošljavanju europskih građana, kao i unapređivanju obrazovanja, a posebno je usmjeren povezivanju obrazovanja, osposobljavanja i sektora mladih s poslovnim sektorom, te je otvoren za njihove zajedničke projekte.