Skup “Znanjem protiv mržnje” okupio veliki broj profesora i učenika

J.Š./Varaždinske vijesti | 8.11.2017. u 14:33h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji Udruge za edukaciju i promicanje ljudskih prava u prostorima Srednje škole u Maruševcu održan je sedmi stručno-edukativni skup “Znanjem protiv mržnje” koji promiče toleranciju, međusobno uvažavanje i suradnju te potiče na samostalno istraživanje i društveno prihvatljiv angažman pojedinaca u zajednici.

Sedmo izdanje skupa održalo se povodom 500. godišnjice reformacije u Hrvatskoj i Europi, a skupu su se odazvali i veleposlanica Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj NJ.E. Smiljana Knez, zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak te načelnik Općine Maruševec Damir Šprem.

Nakon pozdravnih riječi ravnateljice Srednje škole Maruševec Đurđice Garvanović Porobija, prisutnima se obratio i zamjenik župana Tomislav Paljak koji je naglasio važnost održavanja ovakvih skupova.

- Pohvaljujem rad aktivnosti Udruge koja već sedmu godinu zaredom organizira ovakvu vrstu skupa. Treba stalno i iznova naglašavati važnost širenja tolerancije među ljudima te prihvaćanja različitosti. U mjesecu u kojem se prisjećamo svih nedužnih žrtava Vukovarske tragedije, upravo je naglasak na suživotu, tolerantnosti i širenju multikulturalizma jako bitan. Drago mi je da je skup posvećen i obljetnici širenja ideja reformacije koje su ostavile duboki trag na europskim prostorima – rekao je zamjenik župana Paljak.

U nastavku skupa govorila je i veleposlanica Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj NJ.E. Smiljana Knez, a zatim je prof. Milivoj Dretar održao prezentaciju o Pet stoljeća (ne)tolerancije, a skup su svojim nastupima upotpunili učenici Srednje škole iz Maruševca.