Raznim aktivnostima toplički osnovnoškolci obilježili "Dječji tjedan" Foto: OŠ Varaždinske Toplice

Raznim aktivnostima toplički osnovnoškolci obilježili "Dječji tjedan"

V.M./Varaždinske vijesti | 9.10.2016. u 08:30h | Objavljeno u Društvo

"Ljubav djeci prije svega" bio je moto i ovogodišnjeg Dječjeg tjedna kojeg su u Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama obilježili različitim kreativnim aktivnostima.

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva Naša djeca (DND).

Svi su razrednici na satovima razrednika zajedno s učenicima birali vijećnike Dječjeg gradskog vijeća, a zatim je u petak održana prva sjednica Dječjeg gradskog vijeća pod vodstvom predsjednice Društva Naša djeca Varaždinske Toplice Smirne Turkalj.

Na satovima razrednika učenici su pisali poruke odraslima. Za niže su razrede bile organizirane rimske igre pod stručnim vodstvom predstavnika Društva Naša djeca i Zavičajnog muzeja u Varaždinskim Toplicama.

Aktivnostima tijekom Dječjeg tjedna naglašava se važnost promicanja prava djece koja su zajamčena Konvencijom o pravima djeteta i podsjeća na zajedničku odgovornost za poštivanje dječjih prava i odgovaranje na potrebe djece.

toplice_2.jpg

toplice_3.jpg

toplice_4.jpg

toplice_5.jpg

toplice_9.jpg

toplice_6.jpg

toplice_7.jpg

toplice_8.jpg