Radost i toplinu blagdana učenici OŠ Sveti Ilija dočarali božićnom priredbom Foto: G. Šimunec / OŠ Sveti Ilija

Radost i toplinu blagdana učenici OŠ Sveti Ilija dočarali božićnom priredbom

VV / T. Slunjski | 31.12.2017. u 19:12h | Objavljeno u Društvo

Svečana božićna priredba koju su u Pastoralnom centru "Vilim Cecelja" u Svetom Iliji 21. prosinca održali učenici OŠ "Vladimir Nazor" privukla je brojne uzvanike, djelatnike škole, učenike i njihove obitelji pa se tražilo i mjesto više.

Program je vodio simpatičan voditeljski par, "petaši" Hana Posavec-Lončarić i Bruno Ivičević, koje je pripremila učiteljica Magdalena Njegovec, koordinatorica ovogodišnje Božićne priredbe. Priredba je započela nastupom Velikog pjevačkog zbora koji je uz pratnju tamburaša otpjevao pjesmu "Danas se čuje". Osim ove prekrasne tradicionalne božićne pjesme, zbor je tijekom priredbe otpjevao i pjesme "Bibbidi-bobbidi-boo", "Rock my soul" i "Happy Christmas". Veliki pjevački zbor i tamburaše pripremila je učiteljica Jelena Keretić.

Budući da su božićni blagdani vrijeme ljubavi i mira, temu ljubavi uprizorila je scenska skupina viših razreda koja je pod vodstvom učiteljice Maje Priher izvela predstavu "Kak je Blaž iskal ljubaf", a svojim su glumačkim umijećem nasmijali mnogobrojnu publiku.

Okupljene je potom pozdravila ravnateljica Anđelka Rihtarić, naglasivši da je Božić blagdan obitelji i pozvala sve roditelje, djedove i bake da se prisjete starih običaja te da Božić učine malo drugačijim - boljim, ljepšim i toplijim. Ujedno je svima poželjela sretne božićne i novogodišnje blagdane.

Nastupom "Božić kuca na vrata", plesnim je pokretima božićni ugođaj dočarala i Plesna skupina koju je uvježbala učiteljica Anica Hajdinjak. Učenici iz Dramske družine "Blümchen", koje je pripremila učiteljica Maja Majnarić, vrlo su tečno i samouvjereno govorili stihove o Božiću koje su sami napisali, i to, naravno, na njemačkom jeziku. Dramska skupina učenika razredne nastave s učiteljicom Danicom Detić uprizorila je scensku igru "Razgovor s pastirima" u kojoj dva mala, prekrasna, rasplesana anđela javljaju pastirima najveću i najčudesniju vijest.

Na kraju druženja nastupio je raspjevani i rasplesani Mali pjevački zbor i otpjevao pjesme "Život nije siv" i "Ono što ostaje" uz pratnju gitara koje su zasvirali mama Lidija Detić i tata Saša Ivičević.

Za svoje su nastupe učenici bili nagrađeni velikim pljeskom, dok su njihove učiteljice dobile božićne zvijezde, koje su primili i vlč. Izidor Ferek, Saša Ivičević i Lidija Detić, tonski majstori učitelji Darko Meštrić i Igor Puček te učiteljica likovne kulture Dijana Piskač koja je s učenicima uredila pozornicu dvorane.