Proglašeni najbolji likovni radovi učenika osnovnih i srednjih škola Foto: Varaždinska županija

Proglašeni najbolji likovni radovi učenika osnovnih i srednjih škola

I.D./Varaždinske vijesti | 1.3.2017. u 20:29h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska 1. osnovna škola 27. veljače bila je domaćin ovogodišnjeg županijskog natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2017.

Na natjecanje s temom "Zvučna slika" pristiglo je 239 radova učenika osnovnih škola i osam radova učenika srednjih škola.

Stručno povjerenstvo je za Državnu smotru odabralo 10 radova učenika osnovnih škola, a najboljima su ocijenjeni radovi Dore Mlinarić (IV. osnovna škola Varaždin), Danijela Petrica (OŠ Svibovec) i Edija Jupića (VI. osnovna škola Varaždin). Također je odabrano 97 radova za izložbu. Za državnu su smotru predloženi i radovi Ane Bobić iz I. osnovne škole Varaždin, Mateja Paske iz OŠ Ante Starčevića Lepoglava, Marijane Prekpalaj iz VII. osnovne škole Varaždin, Tene Babić iz OŠ Franje Serta Bednja, Karla Vidačeka iz OŠ Metel Ožegović Radovan, Eme Priher iz OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija i Anteye Kranjac Wilson iz OŠ Novi Marof.

Od osam pristiglih radova učenika srednjih škola, stručno povjerenstvo je za Državnu smotru odabralo pet radova, a najboljima je ocijenilo radove Helene Lalić iz Druge gimnazije Varaždin, Dominika Višnjića iz Srednje strukovne škole Varaždin i Dalie Oluić iz Prve gimnazije Varaždin. Na državnu smotru šalju se i radovi Sare Horvatić iz Druge gimnazije Varaždin i Nike Starčević iz Srednje strukovne škole Varaždin.

Priznanja učenicima, autorima najboljih radova s ovogodišnjeg županijskog natjecanja, uručio je dožupan Alen Kišić, a likovni radovi učenika mogu se razgledati u I. Osnovnoj školi Varaždin do kraja ovog tjedna.