Prijavite se: Grad sufinancira troškove prijevoza učenicima prigradskih naselja Foto: Ilustracija

Prijavite se: Grad sufinancira troškove prijevoza učenicima prigradskih naselja

J.Š./Varaždinske vijesti | 16.10.2018. u 14:51h | Objavljeno u Društvo

S ciljem pružanja potpore u obrazovanju Grad Varaždin je raspisao Javni poziv za sufinanciranje troškova prijevoza za 2018./2019. školsku/akademsku godinu učenicima i studentima s područja Grada Varaždina.

Naime, pravo na sufinanciranje prijevoza imaju učenici srednjih škola s područja prigradskih naselja: Biškupec, Črnec Biškupečki, Donji Kućan, Gojanec, Gornji Kućan, Hrašćica, Jalkovec, Kućan Marof, Poljana Biškupečka te Zbelava kojima je od mjesta prebivališta do sjedišta srednje škole u Varaždinu udaljenost od jedan do pet kilometara i nisu stekli pravo sufinanciranja troškova prijevoza sredstvima državnog proračuna za prijevoz autobusom ili kojima je udaljenost od adrese prebivališta do željezničke postaje manje od dva kilometra, a stekli su pravo sufinanciranja troškova prijevoza sredstvima državnog proračuna za prijevoz vlakom. Oni trebaju dostaviti potvrdu srednje škole da nisu korisnik prava sufinanciranja troškova prijevoza sredstvima državnog proračuna za prijevoz vlakom u razdoblju primanja potpore.

Na Javni poziv se mogu prijaviti i studenti visokih učilišta kojima je od mjesta prebivališta do sjedišta visokog učilišta udaljenost po tarifnom daljinaru više od tri kilometra.

Online obrazac za prijavu na Javni poziv dostupan je na službenoj internetskoj stranici Grada Varaždina te ga je potrebno ispuniti zaključno do 29. listopada.

Prijavnica se ispunjava online te je prijavnicu potrebno nakon što se ispuni, isprintati, potpisati i zajedno s natječajnom dokumentacijom dostaviti preporučenom poštom ili osobno na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za kulturu, obrazovanje i sport Petra Preradovića 10, 42 000 Varaždin s naznakom pošiljatelja zaključno do 31. listopada.