Osnovnoškolci iz Šemovca skupili više od 80 kilograma plastičnih čepova Foto: Osnovna škola Šemovec

Osnovnoškolci iz Šemovca skupili više od 80 kilograma plastičnih čepova

V.M./Varaždinske vijesti | 29.9.2016. u 17:42h | Objavljeno u Društvo

Osnovna škola Šemovec u suradnji s Caritasom župe Bartolovec uključila se u humanitarnu akciju „Plastičnim čepovima do skupih lijekova” te pokazala solidarnost, ali i samim time činila dobro za okoliš.

U današnje vrijeme puno se pažnje poklanja razvijanju svijesti o potrebi razvrstavanja i recikliranja otpada te pružanja pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Humanitarna akcija „Plastičnim čepovima do skupih lijekova”, projekt je koji je pokrenula Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) iz Čakovca. U zamjenu za prikupljene čepove od PET i tetrapak ambalaže Udruga dobiva novac za kupnju skupih lijekova za liječenje malignih bolesti koje nisu na listi HZZO-a, a potrebni su toj skupini oboljelih.

U školi su postavljene kartonske kutije u koje su učenici odlagali prikupljene čepove. Učenici, roditelji i djelatnici škole u suradnji s Caritasom župe Bartolovec tijekom školske godine 2015./2016. marljivo su sakupljali plastične čepove i u konačnici prikupili oko 88 kilograma čepova.

Osnovna škola Šemovec nastavlja s ovom akcijom prikupljanja s obzirom na iskazan veliki interes i veliku spremnost za pružanjem pomoći s nadom da će se u nju uključiti još veći broj članova lokalne zajednice.