OŠ Ljubešćica: Imaju još puno želja, ideja i projekata koji će njihovu školu učiniti još kvalitetnijom Foto: OŠ Ljubešćica

OŠ Ljubešćica: Imaju još puno želja, ideja i projekata koji će njihovu školu učiniti još kvalitetnijom

| 4.4.2018. u 17:05h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Osnovnu školu Ljubešćica trenutno polazi 159 učenika u devet razrednih odjela. U prvi razred upisano je devetnaest novih učenika, a glavna novost u organizaciji rada škole je produženi boravak za učenike nižih razreda, u koji je trenutno uključeno trinaestero učenika.

Trud u uređenje škole

- S učenicima u boravku svakoga dana od 12.30 do 16.30 radi učiteljica razredne nastave, a troškove većim dijelom sufinancira Općina - objašnjava ravnatelj škole, Ivica Rojc. Dodaje da je, u skladu sa željama djece i potrebama roditelja, cilj programa produženog boravka organizirano provođenje vremena učenika nakon redovne nastave, kada učenici pišu zadaće ili kreativno provode slobodno vrijeme.

Također, u novoj školskoj godini učenike i djelatnike dočekali su uređeni sanitarni čvorovi, bojom osvježene učionice, dvije pametne ploče u učionicama, preuređena je školska knjižnica, no uz uređenje unutrašnjosti puno se truda ulaže i u uređenje vanjskog okoliša, posebice školskog vrta i voćnjaka. Da se trud isplati, potvrđuje i nagrada HRT-a za tradicijski uzgoj u sklopu projekta Najljepši školski vrtovi. Nagradu su na završnoj svečanosti u studiju HRT-a preuzeli ravnatelj Ivica Rojc i ostali predstavnici škole i lokalne zajednice. Vrijedne ručice i nove sadnice jedva čekaju ljepše vrijeme i novu sezonu radova u školskom vrtu.

Iako su ovogodišnja natjecanja u punom zamahu, ravnatelj Ivica Rojc već sada ne krije zadovoljstvo postignutim rezultatima pa ovim putem upućuje čestitke svim vrijednim učenicima i njihovima mentorima koji su svoja znanja i vještine prezentirali na županijskim i državnim natjecanjima iz sljedećih predmeta, odnosno, područja: Informatike, Matematike, Engleskog jezika, Geografije, Hrvatskog jezika, LiDraNa, Povijesti, Biologije, Tehničke kulture, Likovne kulture, čitačima iz ekipe „Čitanjem do zvijezda“ i „Natjecanja u čitanju naglas“, ekipi mladih Hrvatskog Crvenog križa, kao i svim sportašima, sudionicima županijskih natjecanja.

Domaćini Smotre LiDraNo

Po prvi put, škola je bila domaćin Županijske smotre LiDraNo 2018. za učenike osnovnih škola Varaždinske županije. Zbog velikog broja sudionika, čak 276 učenika i šezdesetak mentora iz 35 škola Varaždinske županije, Smotra je održana u dva dana – 14. i 15. veljače.

- Prvoga dana u našoj su školi održani okrugli stolovi za literarni, novinarski i radijski izraz, dok je drugi dan bio rezerviran za pojedinačne i skupne dramsko-scenske nastupe u varaždinskom HNK - objašnjava tajnica Smotre učiteljica Sanja Horžić, dodajući da su zahtjevne organizacijske poslove uspješno priveli kraju, a svim predstavnicima županije žele puno uspjeha na državnoj smotri.

Osnovna škola Ljubešćica poznata je i po njegovanju tradicijske kulture i narodnih običaja, stoga se u sklopu Folklorne grupe trude nastaviti razvijati interes učenika za pjesme, plesove i nošnje njihova kraja, kao i kajkavski izričaj.

- Budući da je zadnjih godina veliki broj literarnih radova naših učenika bio nagrađen i zapažen, naša je škola u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige upriličila svečanu promociju zbornika „Ljubeška zipka“ u kojem je predstavljeno pedeset najuspješnijih literarnih radova te prigodni likovni radovi sadašnjih i bivših učenika škole - naglasio je ravnatelj.

Prvoj književnoj promociji u OŠ Ljubešćica odazvao se velik broj autora radova, od kojih su neki i izveli svoje radove. Zbirka je nastala s ciljem objedinjavanja brojnih poetskih i proznih radova koji su posljednjih petnaestak godina bili nagrađivani i objavljivani na raznim smotrama, recitalima i književnim susretima.

Projekti i tematski dani

U pripremi su još brojni projekti i tematski dani, poput Dana zamijenjenih uloga kada će učenici preuzeti uloge učitelja te poslove ostalih djelatnika škole. Natječaji za sve poslove su u tijeku, a učenici se mogu prijavljivati za ulogu ili posao koji žele obavljati.

Također, u pripremi su i ekološke aktivnosti vezane uz Dan voda i Dan planete Zemlje, kao i pripreme za obilježavanje Noći knjige kada će učenici, uz različite zabavne aktivnosti, moći provesti večer u novouređenoj knjižnici.

- Kvalitetu naše škole, stečenu dugogodišnjom tradicijom i predanim radom učitelja, i dalje ćemo nastojati razvijati poštujući i uvažavajući visoke moralne i obrazovne vrijednosti koje su utkane u temelje naše škole, prateći pritom sve potrebe suvremene škole. Stoga je svaki novi dan prigoda za nove pobjede, a mi imamo još puno želja, ideja i projekata koji će, iskreno se nadamo, našu školu učiniti još kvalitetnijom i još vidljivijom - zaključio je ravnatelj Rojc.

Označeno u