OŠ Beletinec i ove se godine uključila u akciju prikupljanja starog papira

VV | 26.4.2018. u 20:22h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Ove se godine Osnovna škola Beletinec ponovno uključila u akciju Zeleni korak, akciju prikupljanja starog papira u hrvatskim osnovnim školama a na koju je škole pozvao DM.

Učenici i djelatnici škole tijekom zadanih mjeseci donosili su u školu stari papir koji su skladištili sve dok djelatnik poduzeća DS Smith Unijapapir Croatia d.o.o nije došao po njega i vagnuo ga.

Tako su prošle godine otkupili 720 kg papira što je iznosilo 12 kg po učeniku, odnosno, učenici su zaradili 360,00 kuna. Dobivenim novcem škola je kupila voćke za njihov maleni voćnjak tako da je sada bogatiji za: lješnjake, borovnice, brusnice, aroniju, ogrozd, ribizl i drijenak.

- Zasadili smo sve ono što kasnije učenici izvannastavne aktivnosti Domaćinstvo mogu preraditi i koristiti u pripremi slastica. U sadnji su učenicima pomagali i njihovi roditelji. S obzirom da smo u petak predali papir koji smo skupljali ove godine, jedva čekamo doznati koliko kilograma su učenici i djelatnici sakupili - istaknula je ravnateljica škole Nataša Fadiga.

Označeno u