Općina Beretinec i ove godine stipendira učenike u deficitarnim zanimanjima Foto: VV arhiva / ilustracija

Općina Beretinec i ove godine stipendira učenike u deficitarnim zanimanjima

I.D./Varaždinske vijesti | 23.9.2018. u 11:21h | Objavljeno u Društvo

Općina Beretinec i ove je godine raspisala natječaj za stipendije za učenike koji se školuju u deficitarnim zanimanjima.

- Prošle godine bili smo među prvim Općinama koje su krenule s tim projektom, a stipendije učenicima drugih i daljnjih razreda koji se školuju u srednjim školama za deficitarna zanimanja od bitnog značaja za gospodarski razvoj općine Beretinec će se dodijeliti i za školsku godinu 2018./2019. - ističe općinski načelnik Igor Kos.

Kao deficitarni srednjoškolski obrazovni programi od bitnog značaja za gospodarski razvoj Općine Beretinec navedeni su:
Tesar/tesarica, Zavarivač/zavarivačica, Elektroinstalater/elektroinstalaterka, Zidar/zidarka, Vozač/vozačica motornog vozila, Limar/limarica, Krojač/krojačica, Tapetar/tapetarka, Fasader/fasaderka, Konobar/konobarica, Armirač/armiračica, Bravar/bravarica, CNC operater/operaterka, Stolar/stolarica, Instalater/instalaterka kućnih instalacija, Monter/monterka suhe gradnje, Keramičar oblagač/keramičarka oblagačica, Automehatroničar/automehatroničarka, Pekar/pekarica, Soboslikar ličilac/soboslikarica ličiteljica, Kuhar/kuharica, Mesar/mesarica, Obućar/obućarka, Galanterist/galanteristica, te Strojobravar/strojobravarica.

Svi detalji natječaja kao i obrazac prijave na natječaj dostupni su na internetskoj stranici Općine Beretinec, a prijava na natječaj zajedno s potrebnom dokumentacijom podnosi se u zatvorenoj omotnici s naznakom "ZA STIPENDIJU" zaključno do 1. listopada, preporučeno poštom na adresu: OPĆINA BERETINEC, TRG HRVATSKIH BRANITELJA 1, 42201 BERETINEC ili osobno u JUO Općine Beretinec na adresi Beretinec, Trg hrvatskih branitelja 1.

Također, kako bi ostvarili pravo na daljnje stipendiranje, iz Općine pozivaju dosadašnje korisnike stipendija – učenike deficitarnih zanimanja - da do 1. listopada dostave potvrdu škole o prosjeku ocjena prethodnog razreda, sukladno kriterijima za dodjelu stipendija.