Od malih dobrotvora iz OŠ Martijanec odrasli mogu puno naučiti

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
Od malih dobrotvora iz OŠ Martijanec odrasli mogu puno naučiti Foto: OŠ Martijanec

Osnovna škola Martijanec ove se školske godine uključila u projekt "Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj" Udruge Zamah.

Pod vodstvom stručne službe škole i vrijednih razrednika, učenici predmetne nastave su osmislili osam različitih filantropskih akcija. Bilo je tu poučavanja mlađih kolega u školi i predškoli te skupljanja sredstava za sugrađane lošijeg imovinskog stanja. Neki učenici su se družili s korisnicima domova za starije i nemoćne, jednom domu za psihički bolesne odrasle osobe te s članovima Udruge Ludbreško sunce.

Pomoć je pružena i Udruzi Spas koja se bavi zaštitom životinja. Učenici su pokazali veliku kreativnost u osmišljavanju i provođenju filantropskih akcija pa je tako održana i dobrotvorna nogometna utakmica između učitelja i učenika na kojoj je skupljen novac za školsku knjižnicu.

- Cilj projekta Udruge Zamah je širenje i podizanje kvalitete filantropske kulture u Hrvatskoj. Učenici OŠ Martijanec su uključivanjem u projekt puno naučili o tome što je filantropija, kako se osmišljavaju i provode aktivnosti koje su važne za cijelu društvenu zajednicu. Od njih i njihovog truda, entuzijazma i predanosti svi odrasli mogu puno naučiti - ističe Danijela Špoljarić, učiteljica u OŠ Martijanec.

Ukupno je u akcijama prikupljeno više od 5.000 kuna i nekoliko desetaka kilograma raznih namirnica i potrepština, a uključili su se brojni roditelji, djelatnici škole i Centra za socijalnu skrb u Ludbregu te sugrađani. Na završnoj priredbi u sklopu prigodnog programa učenicima su dodijeljena priznanja za sjajno provedene projekte.

Facebook komentari

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.