Novim Erasmus+ projektom učenici Medicinske škole na praksu u inozemstvo Foto: Medicinska škola Varaždin

Novim Erasmus+ projektom učenici Medicinske škole na praksu u inozemstvo

Varaždinske vijesti | 19.6.2019. u 19:56h | Objavljeno u Društvo

Medicinska škola Varaždin i Srednja škola Pregrada konzorcijski su partneri nositelju projekta, Srednjoj školi Čakovec, u novom projektu Erasmus+ mobilnosti pod nazivom SkillsUp.

Nakon tri uspješno odrađena projekta The Mobility Bridge, Srednjoj školi Čakovec odobren je novi projekt mobilnosti pod nazivom SkillsUp. Od više od stotinu prijavljenih projekata, projekt Srednje škole Čakovec ocijenjenje kao drugi najkvalitetniji u Hrvatskoj! Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je 163.155 eura. Nositelj i glavni koordinator projekta je Mladen Tota iz Srednje škole Čakovec. Koordinator projekta u Medicinskoj školi Varaždin je Patricija Jakopović.

Erasmus+

Erasmus+ je program Europske unije kojemu je cilj unaprijediti kvalitetu obrazovanja u cijeloj EU, od predškolske do visokoškolske razine. Programom je predviđena razmjena iskustava, obavljanje stručne prakse ili izrada novih kurikuluma na svim razinama. Nakon tri uspješno provedena projekta The Mobility Bridgeu Srednjoj školi Čakovec, ove godine formirao se konzorcij tri strukovne škole sjeverozapadne Hrvatske kojemu je nositelj Srednja škola Čakovec, a članice su još Medicinska škola Varaždin i Srednja škola Pregrada. U ponedjeljak 10. lipnja službeno je potpisan Konzorcijski ugovor o suradnji škola.

medicinska_skola_varazdin_erasmus_skillsup_1.jpg

O projektu u Medicinskoj školi Varaždin

Ovim projektom učenicima će se omogućiti kvalitetna stručna praksa u inozemstvu kao nadopuna prakse u Hrvatskoj, stjecanje novih stručnih vještina i upoznavanje sa suvremenom tehnologijom i rehabilitacijskim procesima. Također, žele se unaprijediti njihove jezične kompetencije i zapošljivost te ojačati kapacitete škole za prijavu na buduće projekte.

Iz Medicinske škole Varaždin u mobilnosti će sudjelovati ukupno 14 učenika od čega će 7 odraditi stručnu praksu u trajanju od 3 tjedna u rehabilitacijskom centru Topolšica u Sloveniji u srpnju 2019. godine te 7 učenika u jednoj od frankfurtskih klinika početkom 2020. godine. Bitno je istaknuti da su ovim projektom pokriveni svi troškovi učenika, a za svoju praksu će dobiti i džeparac. Stručna praksa koju odrade priznat će se kao praksa odrađena u Hrvatskoj, a izdat će im se Europass i ECVET potvrde koje su unificirane na Europskoj razini. U potvrdama o odrađenoj stručnoj praksi pisat će koje su ishode ostvarili i što su naučili te će ih jednoga dana moći priložiti uz svoju prijavu za posao.

U sklopu projekta u Medicinskoj školi Varaždin sudjelovat će učenici smjerova fizioterapeutski tehničar/tehničarka te medicinska sestra/medicinski tehničar opće njege. Sudjelovanje u projektu je na neki način i nagrada za izvrsnost najboljim učenicima, ali i poticaj svim učenicima da budu još kvalitetniji u svojoj struci.

Poruka učenicima

- U Medicinskoj školi Varaždin veselimo se novim izazovima u kojima možemo na prvo mjesto staviti izvrsnost i kvalitetu naših učenika te im omogućiti prostor za rad i napredovanje. Želimo da naši učenici postanu vrhunski stručnjaci, ali i kvalitetni ljudi te smatramo da će im sudjelovanje u Erasmus+ mobilnostima u tome uvelike pomoći - ističu iz škole.

medicinska_skola_varazdin_erasmus_skillsup_3.jpg

medicinska_skola_varazdin_erasmus_skillsup_4.jpg

medicinska_skola_varazdin_erasmus_skillsup_5.jpg

medicinska_skola_varazdin_erasmus_skillsup_6.jpg