Naučite pisati scenarije​ za kratkometražne film​ove

V.V. | 20.6.2017. u 08:58h | Objavljeno u Društvo

Sve ideje i priče koje vrtite u glavi konačno mogu izaći i ostati zapisane na papiru, a neke možda i snimljene.

Naime, u Pučkom otvorenom učilištu Varaždin od 17. do 22. srpnja održava se radionica scenarija kojoj će prisustvovati petero polaznika i koji će uz Anju Strelec naučiti sve o tome kako se snima film. Od ideje do produkcije. Naglasak će biti stavljen na konkretnu izradu scenarija za kratkometražni dokumentarni ili igrani film ​te​ mentorski rad, a uz razgovor općenito o filmu, filmskoj produkciji, scenariju, kadrovima, filmskim festivalima, distribuciji, edukaciji i drugo što će polaznike interesirati.

Sve što trebate napraviti je poslati sinopsis​ za kratkometražni igrani ili dokumentarni​ ​film ​na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 3. srpnja​, a petero kandidata koji će sudjelovati na radionici bit će obaviješteni o tome do 10. srpnja. Sinopsis može biti i jedna rečenica, ali ne smije biti duži od pola kartice. Radionica je besplatna​, prijaviti se mogu svi zainteresirani građani, a dio je programa sufinanciranih od Društva hrvatskih filmskih redatelja.

Anja Strelec rođena je 1985. u Varaždinu. Odmalena se bavi vizualnom umjetnošću te izlaže na raznim individualnim i grupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Nakon što je diplomirala novinarstvo i odnose s javnošću na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu 2008., magistrirala je audiovizualnu i filmsku produkciju i režiju na francuskim sveučilištima Paul Valery III u Montpelliereu i ESAV (Ecole supérieure d’audiovisuel) u Toulouseu.

 

Označeno u