Nastavnici Elektrostrojarske škole Varaždin vratili se s edukacije u Finskoj Foto: Elektrostrojarska škola Varaždin

Nastavnici Elektrostrojarske škole Varaždin vratili se s edukacije u Finskoj

Varaždinske vijesti | 1.4.2019. u 10:01h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Nastavnici Elektrostrojarske škole Varaždin Dražen Toplak, Željka Vrbanec, Aleksandra Rodeš i Tanja Tesla Hrain sudjelovali su od 18. do 22. ožujka, u sklopu Erasmus+ IAG4VET projekta, na edukaciji u partnerskoj školi Business College u Helsinkiju (Finska).

Osim Hrvatske, sudjelovali su partneri iz Velike Britanije, Italije i Estonije. Tema edukacije bila je primjena digitalnih alata u upisnom procesu (Digital tools and platforms for admission). Nakon predstavljanja svakog partnera, organizirane su radionice za razmjenu mišljenja i iskustava.

- Pokazalo se da svaka sudionica ima svoje specifičnosti, pa se raspravljalo koji segmenti bi se mogli razmijeniti i poboljšati te primijeniti za svoje potrebe. Naši su nastavnici posebno predstavili sustav elektroničkih upisa i platformu e-portfolio - napominju it Elektrostrojarske škole.

Domaćini su organizirali posjet Central Library Oodi, modernoj multifunkcionalnoj knjižnici u kojoj korisnici, osim čitanja, mogu koristiti 3D printere, tablete, računala, šivaće strojeve, plotere. Dnevno ju posjeti oko 10.000 korisnika. U Finnish National Agency for Education (Finska agencija za obrazovanje) slušali su predavanje o detaljima finskog upisnog procesa.

U slobodno vrijeme, finski domaćini pokazali su sudionicima skupa Suomenlinna Fortress Island, otok na ulazu u Helsinšku luku, bogate i zanimljive povijesti.

- Većina partnerskih zemalja nailazi na poteškoće kod upisivanja dovoljnog broja učenika i pronalazi sve moguće načine za privlačenje i zadržavanje dovoljnog broja učenika. Elektrostrojarska škola stalnim ulaganjima u opremu, inovativne nastavne metode, jačanjem nastavničkih kompetencija, sudjelovanjem u projektima Europske unije, osiguravanjem atraktivnih programa i suradnjom s gospodarstvom ima i veći interes budućih učenika od broja slobodnih mjesta - istaknuli su iz Elektrostrojarske škole.

elektrostrojarska_skola_varazdin_Erasmus_IAG4VET_projekt_finska_3.jpg

elektrostrojarska_skola_varazdin_Erasmus_IAG4VET_projekt_finska_4.jpg

elektrostrojarska_skola_varazdin_Erasmus_IAG4VET_projekt_finska_5.jpg

elektrostrojarska_skola_varazdin_Erasmus_IAG4VET_projekt_finska_2.jpg

elektrostrojarska_skola_varazdin_Erasmus_IAG4VET_projekt_finska_1.jpg