Nakon vrtićaraca, i učenici u Lepoglavi i Klenovniku učili "kam se koje smeće meće" Foto: Grad Lepoglava

Nakon vrtićaraca, i učenici u Lepoglavi i Klenovniku učili "kam se koje smeće meće"

Varaždinske vijesti | 1.12.2018. u 17:32h | Objavljeno u Društvo

Nastavljajući s provedbom zajedničkog projekta "Kam se koje smeće meće", Grad Lepoglava i Općina Klenovnik proveli su još jednu u nizu planiranih akcija kojima je cilj podići svijest građana o potrebi razvrstavanja otpada te ih informirati kako to pravilno raditi.

U osnovnim školama u Lepoglavi, Kamenici, Višnjici, Žarovnici i Klenovniku, a prije toga u dječjim vrtićima s područja grada Lepoglave i općine Klenovnik, održane su edukativne radionice o održivom gospodarenju otpadom. U okviru radionica održanih u osnovnim školama organizirano je natjecanje u što bržem pravilnom razvrstavanju otpada te kviz znanja. Učenici su na kraju natjecanja nagrađeni diplomama Eko majstora i Eko šegrta te zahvalnicama za sudjelovanje izrađenima od recikliranog papira.

Uz pomoć animatora djeca su se upoznala s osnovama razvrstavanja otpada i pravilnom gospodarenju otpadom. O potrebi očuvanja okoliša i Zemlje, pravilnom razvrstavanju otpada te procesu recikliranja otpada učenici su na radionicama informirani prezentacijom i kratkim animiranim filmovima.

Nakon učenika viših razreda, iste će radionice u okviru projekta "Kam se koje smeće meće" biti organizirane i za učenike nižih razreda. Te će se radionice održati u proljeće iduće godine.

 

Galerija slika