Na završnoj konferenciji Erasmus projekta I. OŠ Varaždin predstavljeni priručnici za učitelje Foto: I. OŠ Varaždin

Na završnoj konferenciji Erasmus projekta I. OŠ Varaždin predstavljeni priručnici za učitelje

Varaždinske vijesti | 10.5.2019. u 10:22h | Objavljeno u Društvo

U srijedu 8. svibnja u konferencijskoj dvorani hotela Park održana je završna konferencija Erasmus projekta "Ukrotimo kompetence 21. stoletja", čiji je nositelj OŠ Bistrica ob Sotli na čelu s ravnateljem Bogomirom Marčinkovićem i koordinatoricom projekta Vanjom Kolarek Ivačić.

Ovim trogodišnjim projektom koji je započeo 2016. godine OŠ Bistrica ob Sotli započela je suradnju s I. osnovnom školom Varaždin na čelu s ravnateljicom škole Karmen Hans – Jalšovec i školskom projektnom koordinatoricom Teom Pavičić Zajec.

Tijekom realizacije projektnih aktivnosti, učitelji OŠ Bistrice ob Sotli i I. OŠ Varaždin usavršili su svoje IKT kompetencije te radili na razvijanju modula obrazovanja koji podrazumijevaju korištenje novih tehnologija (tableta, pametnih ploča) kao pomoćnog nastavnog sredstva u odgojno–obrazovnom procesu.

Na konferenciji na kojoj je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica, ravnatelji varaždinskih osnovnih škola, projektni partneri I. OŠ Varaždin iz Cipra, Italije, Portugala i Njemačke te učitelji, predstavljeni su priručnici za učitelje koji su nastali kao rezultat projekta. Priručnici se sastoje od motivacijskog, kolaboracijskog i kreativnog modula obrazovanja koji će svakom učitelju na vrlo jednostavan i pregledan način pomoći pri osuvremenjivanju nastavnog procesa.

Autori hrvatskog priručnika su dr.sc. Tea Pavičić Zajec i mr.sc. Tamara Ređep, dok su učitelji I. OŠ Varaždin radili na testiranju odabranih IKT alata i prijedlozima aktivnosti koji se također nalaze u priručniku. Školska projektna koordinatorica Tea Pavičić Zajec je napomenula da je priručnik je izdala izdavačka kuća Profil Klett te će biti dostupan svim učiteljima.

prva_osnovna_skola_varazdin_erasmus_projekt_3.jpg

prva_osnovna_skola_varazdin_erasmus_projekt_2.jpg

prva_osnovna_skola_varazdin_erasmus_projekt_1.jpg