Na varaždinskom placu osmašima se kreativno predstavile srednje škole

J.Š./Varaždinske vijesti | 17.6.2018. u 16:03h | Objavljeno u Društvo

Na varaždinskom placu ponuda je na vrhuncu, a svi koji su jučerašnje subotnje prijepodne iskoristili za nabavku svježeg voća i povrća, imali su priliku prisjetiti se i svojih školskih dana jer su se osmašima na varaždinskom placu predstavljale srednje škole.

Naime, učenici i profesori Graditeljske prirodoslovne i rudarske škole, Gospodarske škole te Srednje škole "Arboretum Opeka" Marčan predstavljali su školske programe, a u prezentacijama su bili prilično kreativni.

Budući prehrambeni tehničari i nutricionisti iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole zainteresiranima su mjerili indeks tjelesne mase. Gospodarska škola predstavila je radove iz projekta PriDruži se' - kreme, sapune, balzame, krute parfeme i osvježivače zraka. Budući kuhari pokazali su umijeće pripreme varaždinskih klipića i pogačica od čvaraka, dok su budući konobari nudili ukusne smoothije. Iz "Arboretuma Opeka" stigli su kolači s bučinim uljem i košticama, aromatično bilje, čajevi, med i cvijeće.

- Zadovoljstvo nam je ugostiti na našem varaždinskom placu srednje škole koje djecu obrazuju za strukovna i agronomska zanimanja. To su vrlo kvalitetne obrazovne institucije, a vrsni kuhari, konobari ili nutricionisti, jednako kao i stručni agronomi i veterinari itekako su traženi i potrebni. Plac im je svima zajednički - bilo da im je on mjesto gdje će jednog dana nabavljati ili pak nuditi svoje proizvode - rekao je direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar te zahvalilo svim profesorima i učiteljima na današnjem gostovanju na tržnici.

Galerija slika