Na Sveučilištu Sjever radionica u sklopu projekta „ISD Uni“ vrijednog preko 168 tisuća eura

Varaždinske vijesti | 1.7.2018. u 09:45h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin će se u srijedu, 4. srpnja s početkom u 13 sati, zgrada 2, predavaonica 110 održati radionica u sklopu projekta „Integrated Settlement Development Knowledge Centres in the HU-HR border zone“ akronim projekta „ISD Uni“.

Projekt „ISD Uni“ je odobren za sufinanciranje u okviru Programa pogranične suradnje između Mađarske i Hrvatske 2014.-2020 (Interreg V-A Hungary-Croatia Cooperation Program 2014-2020.) Opći cilj projekta ISD Uni zajednički je razvoj i isporuka ISD pilot tečaja za povećanje obrazovne ponude predmetnih lokalnih visokoškolskih ustanova i jačanje njihovih kompetencija/centara znanja uz doprinos Sveučilišta u Pečuhu kao prijavitelja projekta i partnera Sveučilišta Sjever- Odjela za graditeljstvo te Županije Baranya (HU). Projekt potiče jačanje komunikacije među visokoškolskim institucijama poboljšanjem same uloge obrazovnih institucija kao intelektualnih centara za povećanje specifične baze znanja u regiji.

Akademske studije i ISD pilot tečaj temelje se na iskustvima i usredotočuju se na šest tematskih područja: ISD metodologiju i dobre prakse, investicije u naselja, izgrađena područja, promet, zelene površine, održivu arhitekturu i viziju.

Projektne aktivnosti provode se u pograničnoj zoni, s aktivnostima u tri naselja sa svake strane granice: Harkány, Siklós, Villány te Ludbreg, Prelog i Varaždin. Razdoblje provedbe projekta je od 9. siječnja 2017. do 31. prosinca 2018. godine. Na radionici u četvrtak će biti riječi o svemu što se dosad napravilo te će studenti prezentirati svoje radove i ideje vezane za integrirani razvoj naselja (Ludbreg, Prelog i Varaždin).

Workshop poster Varaždin