Na sastanku Savjeta mladih i studenata o natječajima za stipendije Foto: Varaždinska županija

Na sastanku Savjeta mladih i studenata o natječajima za stipendije

Varaždinske vijesti | 18.3.2019. u 13:14h | Objavljeno u Društvo

Ove subote, 16. ožujka, u prostorijama Studentskog doma u Varaždinu na inicijativu Savjeta mladih Varaždinske županije održan je sastanak sa Studentskim zborom Fakulteta organizacije i informatike, Geotehničkog fakulteta i Sveučilišta Sjever na temu položaja studenata u Varaždinskoj županiji.

- Ovaj sastanak nastavak je provedbe Programa rada Savjeta mladih Varaždinske županije koji je prihvatila Županijska skupština Varaždinske županije te je najveći fokus sastanka bio na natječaju za dodjelu stipendija Varaždinske županije. Nakon prošlogodišnjeg prijedloga modifikacije natječaja, Savjet mladih i ove godine je krenuo u javnu raspravu kroz konzultacije s relevantnim predstavnicima mladih s ciljem dodatnog unaprjeđenja sustava stipendiranja - ističu iz Varaždinske županije.

Predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije Lovro Lukavečki na sastanku je predstavio dosadašnje prijedloge, primjerice prijedlog kojim se i studentima prve godine studija koji se do sada nisu mogli prijaviti na natječaj za dodjelu akademskih stipendija to omogući, dodavanja volonterskih sati u elemente prema kojima se utvrđuje mjesto na listi reda prvenstva kandidata, drugačijeg obračuna prosjeka ocjena i digitalizacije cijelog procesa. Također, kroz razgovor sa studentima razmatrale su se nove ideje poput drugačijeg određivanja kvota po godinama studija, povećanja iznosa i broja stipendija, dodatno valoriziranje znanstvenih i stručnih radova te značajnije valoriziranje volonterstva.

- Savjet mladih Varaždinske županije, kao i prošle godine, vodi računa da sve aktere na koje se odnosi sustav stipendiranja uključi u proces kreiranja istog te je ovaj sastanak nastavak naše dosadašnje prakse. Drago mi je da se studenti sve više uključuju i na taj način pokazuju kako su nezaobilazan sugovornik – istaknuo je tom prilikom Lukavečki.

Sastanku su, osim predstavnika Savjeta mladih i studentskih zborova, prisustvovali i predstavnici studentskih udruga Bussiness club i Stak, član upravnog vijeća studentskog doma Karlo Budanec, članovi odbora studenata studentskog doma te županijski vijećnik Luka Zrinski.

Sastanak_Savjet_mladih_studenti_2.jpg

Sastanak_Savjet_mladih_studenti_1.jpg