Mlada Varaždinka Kaja Pavlinić (20) dobila nagradu "Buduće liderice"

| 30.1.2017. u 12:07h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Kaja Pavlinić, studentica preddiplomskog studija računarstva na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva, dobitnica je nagrade “Buduće liderice”, koju je organizacija Croatian Women’s Network, između ostalih, dodijelila i Blanki Vlašić te Kolindi Grabar Kitarović. Nagrada se dodjeljuje istaknutim ženama hrvatskog podrijetla diljem svijeta, i to u više kategorija, a jedna od njih je upravo „Buduće liderice“.

- Ta nagrada prepoznaje mlade djevojke do 20 godina koje će jednog dana postati lideri svoje zajednice. Osim nagrade, dobivamo i priliku povezati se s ostalim, iskusnijim ženama ove mreže, koje će nas mentorirati i pratiti u daljnjem radu i razvoju, što je za nas neprocjenjiva prilika - objašnjava nam Kaja, naglašavajući da joj je upravo zbog toga iznimna čast i odlična motivacija primiti nagradu koja će joj biti dodijeljena 8. ožujka na Dan žena. Nagradu je, kako dodaje, dobila na temelju svojih postignuća prošlih godina. - Za to je velikim dijelom zaslužna i bivša profesorica Prve gimnazije Varaždin, prof. Ksenija Kipke-Horvat, koja je prepoznala moj rad te me nominirala - napominje.

Kad nije na fakultetu, Kaja se bavi međunarodnim odnosima i diplomacijom, a dosad je sudjelovala na mnogim konferencijama u zemlji i inozemstvu. Njezine aktivnosti većinom nisu vezane uz fakultet, iako se pokušava aktivirati i u njegovu radu, pa se stoga uključila kao studentski predstavnik u Fakultetsko vijeće. Bez obzira jesu li ili nisu njezine aktivnosti povezane s fakultetom, kako sama kaže, omogućuju joj razvoj u jednu zaokruženu i potpunu osobu.

Više pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u