Mjesec hrvatske knjige u Ludbregu: Kviz "Mućni glavom" razveselio sudionike

Varaždinske vijesti | 30.10.2016. u 16:05h | Objavljeno u Društvo

Gradska knjižnica i čitaonica "Mladen Kerstner" Ludbreg i ove je godine povodom Mjeseca hrvatske knjige pripremila pregršt zanimljivh događanja.

Među njima ima i programa za najmlađe pa su tako, uz program "Priča za laku noć" koji knjižnica uspješno provodi već godinama svake srijede, organizirali i natjecanje "Mućni glavom". Riječ je o kviz natjecanju namijenjenom učenicima trećih i četvrtih razreda Osnovne škole Ludbreg.

Pitanja na kvizu bila su podijeljena u tematske cjeline – kultura, zdravlje, sport, poznavanje kajkavskog jezika, ali i poznavanje samoga Ludbrega. Cilj kviza je djecu privući čitanju knjiga i učenju. Razred pobjednik osvojio je nagradu u obliku besplatne jednogodišnje članarine za sve učenike u razredu. Prvog dana pobjedu je odnio 3.D razred, a drugog dana 4.D razred. No najvažnije je da su se učenici odlično zabavili. Napetosti nije izostalo, kao ni bodrenje iz publike.

- Smatramo da ako djecu privučemo knjizi, privlačimo ih i znanju, na neki drugačiji način uz druženje i igru. Također, kad smo kod osnovnoškolaca, valja naglasiti da se već četvrtu godinu uključujemo u natjecanje u čitanju naglas koje provodi Narodna knjižnica Vlado Gotovac iz Siska. Moram napomenuti da smo prijašnjih godina imali izvrsne rezultate. Tako smo 2014. godine imali pobjednicu državnog natjecanja u mlađoj kategoriji, a riječ je o učenici Osnovne škole Ludbreg, Dori Pretković, a prošle godine učenik Osnovne škole Veliki Bukovec, Filip Krušelj također dolazi do državnog natjecanja gdje je osvojio četvrto mjesto - kaže Edita Kutnjak-Zlatar, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Mladen Kerstner.

Knjižnica priprema programe i za polaznike vrtića te učenike prvih i drugih razreda. Program će se održati u dvorcu Batthyany, a posjetiteljima će priče poznatih svjetskih autora pripremiti i pročitati Sanja Malagurski. U programu za prvašiće bit će poklonjene i članske iskaznice.